Campioana României la rugby şi-a schimbat antrenorul. Timișoara Saracens s-a despărțit de australianul Matt Williams

Nici măcar cinci luni nu a durat mandatul australianului Matt Williams, fost selecționer al Scoției, pe banca celor de la Timișoara Saracens. Formația de pe Bega se află într-o pasă proastă în competițiile interne și l-a numit din nou în postura de ”principal” pe neo-zeelandezul Sosene Anesi.

”M-am simțit bine la Timișoara în timpul scurt petrecut aici și m-am bucurat să antrenez Timișoara Saracens. Urez mult succes pe viitor tuturor jucătorilor și întregului staff și îmi doresc ca echipa să depășească momentele dificile. Sunt convins că acest club are un viitor strălucit datorită calității oamenilor care sunt implicați în el, atât jucători, cât și staff”, a declarat Matt Williams prin intermediul unui comunicat de presă.

Interesant e că Williams, în ciuda palmaresului, a traversat o perioadă negativă și pe banca naționalei Scoției, de multe ori deciziile sale fiind contestate.

”Timisoara Saracens a pornit proiectul „Timisoara 2021” prin care ne dorim ocuparea unui loc superior în rugby-ul european. Este un proiect îndraznet, dar în acelasi timp unul care necesită resurse și organizare la un alt nivel. Din această perspectiva, Matt Williams, cu vasta sa experiență internatională, a fost cooptat în stafful tehnic al echipei la inceputul sezonului. Cu toate acestea, infrastructura existentă și resursele financiare alocate în acest moment nu se ridică înca la standardele necesare derulării unui astfel de proiect. Deși drumul până la succes este greu, nu renunțăm la intențiile noastre și vom continua să luptam pentru obiectivele propuse. Îi mulțumim lui Matt pentru profesionalism si pentru sprijinul acordat cât timp a fost la Timișoara și îi urăm succes pe viitor”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Dan Roach, antrenorul cu defensiva, pleacă de asemenea de la campioana en titre. ”Secundul” Sosene Anesi, care a mai fost în câteva rânduri antrenor interimar al echipei, a fost numit de conducere antrenor principal începând din acest weekend.

Timișoara Saracens întâlnește CSA Steaua, în etapa a 4-a a Cupei, mâine, de la ora 11, pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” din cartierul Ronaț, arenă pe care campioana revine după o perioadă în care a jucat pe ”Dan Păltinișanu”.