Gimnastele ieşene încântă Europa!

Gimnastica ritmică ieșeană încheie anul 2017 cu noi succese de prestigiu. Acestea au fost obținute recent la turneul internațional Memorialul „Angel Fernandez Cordoba”, ce a avut loc în localitatea spaniolă Ciudad de León.

Senioara Andreea Verdeș, componentă a lotului olimpic al României, s-a clasat pe locul al treilea la individual compus, concursul fiind câștigat de o altă elevă a profesorilor ieşeni Cătălina și Constantin Radu, Alexandra Agiurgiuculese, dar care a reprezentat Italia, fiind rezidentă în această ţară.

„După un început mai timid în calificări la cerc, cu 13.350 puncte, Andreea s-a mobilizat şi a reuşit să intre în finale la măciuci, cu16,350, şi minge, cu 16,050 puncte. În finale, Andreea Verdeş a început cu un exerciţiu minunat la măciuci, obţinând medalia de aur, înaintea gimnastei din Italia, cu un punctaj excelent, 17,200 puncte, şi pe cea de argint la minge”, a declarat prof. Cătălina Radu.

La prejunioare, ieşeanca Laura Aniţei a dominat podiumul în finalele la cerc şi panglică şi a obţinut argintul la individual compus.

La întrecerile din Spania au participat peste 300 de gimnaste din 20 de țări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *