Penicilina Iaşi s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional de volei feminin al speranţelor

Echipa feminină de speranţe a clubului Penicilina Iaşi a obţinut calificarea la turneul final al Diviziei Naţionale, după un parcurs fără greşeală la turneul semifinal desfăşurat în sala proprie. Sportivele ieşene, în vârstă de 13-14 ani, pregătite de fosta voleibalistă a Penicilinei, Tatiana Popa, au obţinut victorii pe linie la turneul semifinal de la Iaşi, pe care l-au câştigat cu punctaj maxim.

Susţinute de o numeroasă galerie, Penicilina Iaşi a învins în primele etape cu 3-0 pe CS Medgidia şi CSM A Bucureşti şi cu 3-1 pe CSS Bacău şi CSS Piatra Neamţ.

Meciul dintre gruparea ieşeană şi Bravol Braşov, din ultima zi, a constituit o adevărată finală a competiţiei, în condiţiile în care ambele acumulaseră câte patru victorii şi erau virtual calificate între cele mai bune opt formaţii din ţară. Partida a fost disputată, dorinţa de termina întrecerea pe locul I animând ambele loturi. După 2-0 la seturi pentru gazde, braşovencele, cu trei jucătoare având talia peste 1,80 metri, au egalat: 2-2. În „actul” decisiv, Penicilina a reuşit să câştige cu 15-12 şi 3-2, obţinând a cincea victorie.

În cele cinci meciuri, echipa ieşeană a jucat în formula Alexia Moroşanu, Maria Rătăciuc, Ioana Loghin, Alexandra Goldan, Daria Melinte, Ema Brumă, acestea fiind susţinute şi de celelalte componente Alexia Muşinschi, Adela Pădurariu, Andreea Agafiţei, Yvone Hrib, Carla Ciobanu, Teodora Cobzac, Ana Maria Vieru.

Clasament final:1. Penicilina Iaşi 14 puncte, 2. Bravol 13p, 3. CSM A Bucureşti 8p, 4. LPS Piatra Neamţ 5p, 5. CSS Bacău 2p, 6. CS Medgidia 0p.

Turneul final va avea loc în perioada 9-13 mai, într-o localitate care va fi stabiltă de Federaţia Română de Volei, până la 24 aprilie.