CSMB a ratat finala Ligii Campionilor și va juca pentru ”bronz”

N-a fost să fie o nouă finală pentru CSM București! Cu Cristina Neagu într-o zi nu tocmai fastă – a marcat 6 goluri din 16 aruncări la poartă -, formația din capitala României s-a înclinat fără drept de apel (20-26) în fața lui Gyor Audi Eto SK (Ungaria). În cealaltă semifinală a Ligii Campionilor la handbal, Vardar Skopje (Macedonia) a trecut la fel de clar (25-19) de Rostov Don (Rusia). Învingătoarele se vor înfrunta mâine, de la ora 19.00, la Budapesta, pentru titlul continental, iar învinsele vor lupta pentru ”bronz”, la 16.15.

Reeditare a finalei din 2016, meciul dintre Gyor și CSMB n-a avut istoric. Gruparea maghiară s-a desprins (3-0) și a condus până la final, fiind egalată o singură dată, la 16… N-am avut apărare… Contraatacul n-a mers… Nu s-a acționat ca o echipă… Cam acestea au fost concluziile trase de jucătoarele noastre, la cald, după meci.

În semifinale, pentru CSM au înscris Neagu (6 goluri), Kurtovici (4), Manea (4), Mehmedovici (3), Gullden (1), Curea (1) și Jorgensen (1), în timp ce pentru Gyor principala realizatoare a fost Groot (7).

Pentru campioana României urmează meciul cu Rostov Don, pentru medalia de bronz. Un meci deloc facil chiar dacă formația rusă a pierdut-o pe Rodrigues în semifinala cu Vardar (brazilianca a călcat strâmb și, din câte se pare, a suferit o ruptură…). În grupe, bucureștencele au făcut egal acasă (22-22) și au pierdut în deplasare (24-25).