Chindia Târgoviște promite să revină mai puternică în lupta pentru promvoare! Alin Pencea: „Antrenorul ne-a spus că în următorii doi ani o să fim în prima ligă”

Chindia Târgoviște a ratat promovarea în Liga I, după două meciuri în care s-a bătut de la egal la egal cu FC Voluntari (DETALII AICI). Dâmbovițenii au dus barajul până la penalty-uri, dar jucătorii nu au reușit să transforme nicio lovitură de la 11 metri, iar ilfovenii au avut câștig de cauză.

Alin Pencea a ratat cel de-al doilea penalty și recunoaște că supărarea încă există în vestiarul Chindiei, dar consideră cu tărie că echipa antrenată de Nicu Croitoru este cea care merita să promoveze în Liga I: „Supărarea nu poate să treacă așa repede. Momentan, trebuie să mergem în vacanță și să ne liniștim un pic, să știm ce am făcut bine și ce nu am făcut. Părerea mea este că noi trebuia să mergem mai departe după aspectul celor două jocuri, pentru că, și la ei, am arătat că am jucat mai bine decât ei, chiar dacă am jucat în deplasare. Dacă Balaur nu dădea gol acolo și se termina 0-0, acum poate că noi eram în Liga I”.

În ceea ce privește situația penalty-urilor ratate, jucătorul în vârstă de 26 de ani este de părere că experiența adversarilor a fost cea care a câștigat acest duel: „Nu pot să spun că a fost presiune. La penalty-uri, experiența a fost cea care și-a spus cuvântul. În aceste două meciuri, noi am avut dorință și încredere, iar ei experiența. Tinerețea și ambiția au fost atuurile noastre principale în aceste două jocuri din care am încercat să scoatem maximum, dar experiența și-a spus cuvântul la final”.

Mulți au criticat condițiile de la Târgoviște, dar Pencea pune accent pe faptul că jucătorii au fost cei care au ajuns până la baraj, cu tot cu aceste condiții precare. Unitatea grupului și tăria de caracter a jucătorilor a dus-o pe Chindia să se lupte pentru un loc în Liga I: „Nu mai contează acum infrastructura, pentru că având-o sau neavând-o, noi, grupul care suntem aici, am ajuns să dăm un baraj pentru promovare în condițiile care sunt aici la Târgoviște, neavând teren de antrenament și mergând pe colo și pe colo, unde mai putem și noi. Am lăsat la o parte acest aspect și am dat tot ce am avut mai bun. Grupul a fost secretul și principalul motiv pentru care am avut reușite”.

Întrebat ce le-a transmis antrenorul Nicu Croitoru după această experiență, Alin Pencea a dezvăluit că tehnicianul este încrezător că formația dâmbovițeană va promova curând în Liga I: „Domnul antrenor ne-a spus că este mândru de noi și de ceea ce am realizat, pentru că am ajuns până aici și că nu avem decât de învățat din această experiență. Ne-a încurajat că în următorii doi ani Chindia o să fie în prima ligă”.

În sezonul ce urmează, va avea adversari de tradiție în Liga a II-a. Totuși, Pencea nu se sperie de Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj sau Farul Constanța și consideră că și sezonul tocmai încheiat a fost unul dificil, cu Dunărea Călărași și Hermannstadt Sibiu în prim-plan. Fotbalistul își pune speranța că echipa sa va fi și mai puternică în stagiunea următoare, după experiența trăită în acest an.

„A fost destul de greu și anul acesta, chiar dacă nu au fost echipele cu tradiție, Petrolul, U Cluj, Farul, dar au fost altele: Călărașiul și Hermannstadtul care au promovat, Afumați care e o echipă bună și altele. De la anul, sper să facem pași înainte și, dacă se poate, să promovăm direct, să nu mai stăm cu emoții. Experiența pe care am trăit-o acum sper să ne fie de folos pentru sezonul viitor”, a declarat Alin Pencea, pentru 100% Sport.