Cei mai buni pugiliști din țară se reunesc la Galați, la Centura de Aur

Cei mai buni pugiliști din România se vor reuni la Galați, la sfârșitul acestei luni, cu prilejul Centurii de Aur ”Nicolae Linca”, un turneu de tradiție în boxul românesc. Competiția va avea loc în perioada 25-30 septembrie, la patinoarul Galați și va reprezenta un bun prilej pentru loturile naționale din mai multe țări de a-și testa vârfurile înaintea unui an 2019 preolimpic.

Prezent la Galați, președintele Federației Române de Box, ieșeanul Vasile Câtea a prefațat Centura de Aur împreună cu două foste mari glorii ale boxului românesc, Dorel Simion și Alec Năstac, acum reprezentanți ai FR Box.

”Centura de Aur este poate cel mai drag turneu din România și mă bucur că îl putem organiza în Moldova, la Galați, oraș care a câștigat duelul pentru organizarea competiției cu Timișoara și Buzăul. Vom avea o participare selectă, pentru că anul viitor încep calificările pentru Jocurile Olimpice și fiecare țară încearcă să-și evalueze sportivii importanți care vor intra în circuitul pentru calificări la JO de la Tokyo. Și pentru noi este important acest turneu, va urca în ring tot ce are mai bun boxul românesc la momentul actual. Confirm prezența celor mai titrați sportivi români, și aș începe cu supergreul Mihai Nistor (FOTO), campionul mondial la versiunea APB. De asemenea, vor fi prezenți la Galați semigreul Andrei Arădoaie, campion european în 2017 și Robert Jitaru, dublu campion european în annii 2017 și 2018. Foarte important de menționat, vor participa și fetele la Centura de Aur, iar noi sperăm ca 5 din cele 15 titluri puse în joc să fie câtigate de sportivii noștri. Mizăm pe trei titluri la băieți și două la fete. Va fi o competiție puternică și sper ca spectatorii să vină într-un număr cât mai mare la patinoar, pentru că vor vedea dueluri spectaculoase”, a declarat președintele FR Box, Vasile Câtea.

Prezent la conferință, gălățeanul Alec Năstac și-a amintit cu plăcere de anii 70 și de primul său titlu național cucerit chiar pe malul Dunării.

”Primul meu titlu național l-a cucerit aici, la Galați, în anul 1967. În acea perioadă, Galațiul și Brăila erau două dintre cele mai puternice centre din boxul românesc”, a declarat Alec Năstac, acesta fiind completat de Dorel Simion: ”Acest turneu are o tradiție în boxul românesc, toți marii sportivi ai României au câștigat această centură și s-au confruntat cu marii boxeri ai lumii. Noi sperăm ca în acest an să vină cei mai buni pugiliști, iar sportivii noștri să-și poată dovedi valoarea”.