Analiza etapei. CFR începe a arăta a lider

În fine, CFR Cluj a izbutit o victorie demnă de un lider, pe un teren nu tocmai comod (chiar dacă acolo în actualul sezon echipa gazdă a mai dat rateuri). Se pare că încăpățânarea lui Toni Conceição de rămâne în Gruia este de bun augur. Echipa a arătat că și-a dat drumul la joc și pare a se afla pe drumul cel bun. Un aport important al acestei schimbări este reîntoarcerea în teren, după accidentare, a lui C. Deac, omul care aduce echilibru în jocul și moralul coechipierilor săi.

Într-o dispoziție bună se arată și U Craiova 1948 CS care și-a spulberat încă o adversară în deplasare cu victorie la trei goluri diferență și anunță un final de an rodnic.

Chiar dacă bate și e sus în clasament, Steaua nu arată bine, având șansa că cele mai multe dintre competitoare arată și mai rău ca ea.
Meciul dintre FC Voluntari și Dinamo se anunța a fi cel mai interesant al etapei, chiar dacă era între tuse și junghi. Un eventual success al ilfovenilor ar fi afundat periculos Dinamo. Alb-roșii însă, chiar dacă au câștigat cu forcepsul, au confirmat statistica, obținând a 10-a victorie din tot atâtea meciuri în fața adversarei lor, într-un moment când n-aveau dreptul la alt rezultat. Chiar dacă au fost adesea penibili în actualul sezon, au destule șanse de a prinde play-off-ul. Cei care le-ar sta în cale nu sunt niște monumente de constanță. Iată-le pe Sepsi și Dunărea Călărași cum au început să scârțâie, Astra nu trece nici ea chiar prin cele mai bune momente, iar Gaz Metan are tradiție în a pierde la mustață primele șase locuri.

Vasile Miriuță a trezit Hermannstadt-ul, care iat-o la a doua victorie consecutivă în deplasare, după ce părea că și-a pierdut deprinderea de a câștiga. Ea demonstrează încă o dată ce pot face niște victorii consecutive, dintr-o îngropată pe locurile tristeții devenind o echipă chiar cu șanse, teoretice evident, la play-off, de care o despart acum 6 puncte.

Cifre
# 100% pentru Dinamo în confruntările cu FC Voluntari, adică 10 victorii din 10 meciuri.
# U Craiova 1948 CS a urcat pe locul 46 în clasamentul all-time, depășind pe Olimpia Saut Mare.
# Antrenorul italian Devis Mangia (U Craiova 1948 CS) a ajuns la 50 de meciuri în Liga I.
# Meciul 350 pe prima scenă pentru Frăsinescu (CSMP Iași), în timp ce brazilianul Walace (Dunărea Călărași) s-a aflat la al 50-lea.