Aurul olimpic, marele vis al ”supergreului” Mihai Nistor

”Supergreul” ieșean Mihai Nistor, pugilist legitimat la clubul Steaua București, a bifat, joi, la Tomești, al 10-lea titlu național din carieră, opt dintre acestea fiind obținute la seniori.

Fără rival în ring pe plan național, Nistor a declarat că singura sa șansă de a se menține la un nivel competițional ridicat este să participe la cât mai multe turnee internaționale puternice. În cele patru zile de competiție de la Tomești, Nistor a boxat doar trei reprize, ultima fiind în gala finală, când a trecut prin abandon înaintea celei de-a doua runde de dinamovistul Burciu Daniel.

”Din patru meciuri, am stat în ring doar 3 reprize. Un meci, din bucăți. Foarte puțin, practic am făcut un sparring în patru zile, cât a durat competiția. Asta este marea mea problemă, nu am cu cine să lupt în România. Nu am adversar la categorie. Antrenamentele le fac la Scorpions Iași și la Superkombat, cu băieți foarte buni din K1. Dintre pugiliști nu am cu cine să fac sparring. Sunt nevoit să merg la turnee puternice în afară, pentru a mă putea menține la un nivel ridicat”, a declarat Mihai Nistor.

Acesta este convins că anul viitor va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, visul olimpic fiind cel care îl motivează să continue la amatori.

”Anul viitor va fi foarte greu, cu Europene, Mondiale, turnee de calificare pentru Olimpiadă. Visul meu este Olimpiada. Nu participarea, ci aurul olimpic. De asta fac box. Spiritul olimpic este cel care mă motivează să continui la amatori. Aceasta este ținta mea”, a completat Nistor, care a uitat de momentele de coșmar de la Rio: ”Coșmarul de la Rio a trecut. Acela a fost cel mai greu moment din cariera mea. Am 14 ani de box, dar momentul de la Rio a fost cel mai greu pentru mine”.

Vasile Câtea: ”Nistor, Arădoaie și Jitaru pot urca pe podium la Olimpiadă”

Președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, a declarat după finala Campionatului Național de seniori de la Tomești că se așteaptă la cinci participări la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în anul 2020.

”La masculin, mizăm pe Mihai Nistor, Andrei Arădoaie și Robert Jitaru. Sunt vârfurile noastre în momentul de față și cred că toți cei trei au șanse la medalii. Mai sunt tineri care vin din urmă, cum ar fi Gîrleanu Cosmin Petre, de la Hunedoara, băcăuanul Suciu Vasile Gheorghe și Filip Cristian Răzvan, de la Dinamo. La fete, mizăm pentru Olimpiadă pe Lăcrămioara Perijooc și Claudia Nichita”, a punctat președintele Vasile Câtea.