EURO Handbal | Rusia, bătută de lanterna Slovenia. Polonia pleacă acasă, Suedia mai rămâne!

Campionatul European a ajuns la ultimele meciuri din grupe și, așa cum spuneam încă din prima zi, această competiție este mai surprinzătoare ca niciodată. Și astăzi am avut de-a face cu rezultate nebunești, aș putea spune, care au dat peste cap toate previziunile caselor de pariuri.

Astfel, campioana olimpică en titre, Rusia, echipă care câștigase până acum și cu Franța, și cu Muntenegru, a pierdut neașteptat ultima întâlnire din Grupa B, cea cu Slovenia, cu scorul de 27 – 29, după ce la pauză a fost egal, 13-13. Nu putem comenta prea mult meciul, pentru că Televiziunea Națională a ales să transmit cealaltă partidă a zilei, Suedia – Polonia, dar așa cum ne arată statistica site-ului EHF, putem vedea câteva detalii tehnice, după care putem să scriem câteva fraze.

Rusia a marcat primul gol în minutul 1, după care a mai perforat plasa Sloveniei după alte șase minute. Și rusoaicele au cam păstrat ritmul leneș de joc, păstrându-se, probabil, pentru faza a 2-a a competiției. În schimb Slovenia, care va părăsi, oricum, Parisul, indiferent care va fi rezultatul dintre Franța și Muntenegru, a vrut să plece cu fruntea sus din competiție și a reușit, având-o pe Ana Gros la pupitrul de comandă, cu 12 goluri marcate. Nu se întâmplă în fiecare zi să bați Rusia lui Trefilov!

Rusia – Slovenia 27 – 29 (13-13)

La Nantes, în Grupa B, Suedia a bătut Polonia, scor 23-22, în cel mai slab meci de la acest Campionat European. N-a existat până acum o altă partidă așa de anostă, cu atâtea ratări, pase greșite, și Suedia, și Polonia atingând apogeul ridicolului, din pricina lipsei de imaginație. A câștigat Suedia, pentru că a pierdut Polonia, care a marcat doar 5 goluri în primul mitan, cam puțin pentru o competiție de o asemenea anvergură. Dar chiar și-așa, în a doua repriză a fost rândul Suediei să cadă în ridicol, pierzând a doua parte cu 13-17.

Finalul a mai salvat ceva din acestă întâlnire de categorie inferioară, doar prin prisma alternanței de pe tabelă, care se schimba când spre Malmo, când spre Gdynia, orașe despărțite doar de Marea Baltică. Și când lucrurile păreau că merg bine pentru Suedia, prin golurile lui Alm și Hagman (apropo de Hagman, a-nceput partida cu un recital de 3 goluri!), soarta s-a întors către poloneze, datorită lui Grzyb și Kudlacz. Dar nu, Polonia n-a vrut să câștige, se spune că avea bagajele deja făcute, pentru că astfel nu se explică marea ratare a celei mai bune jucătoare, Karolina Kudlacz, ce putea duce meciul în prelungiri.

Suedia a câștigat cu 23-22, dar a arătat ca o grupare tare obosită și lipsită de forță pentru a merge mai departe. Oricum, în Main Round va merge cu o zester minima, de numai 2 puncte, urmând să întâlnească forte precum Franța, Rusia și Muntenegru. Vom vedea!

Ionel Pană
Foto – EHF