”Patronul” Politehnicii Iași își decontează până și utilitățile, în timp ce jucătorii sunt în pericol de a fi evacuați din apartamente, pentru neplata chiriilor. Noi detalii scandaloase!

Clubul Politehnica Iași stă pe un butoi cu pulbere. Directorul general Horia Sabo și echipa sa au zilele numărate la clubul din Copou! În aceste zile are loc un audit la club, iar rezultatele nu par să-i avantajeze deloc pe noii asociați.

Clubul Politehnica Iași mai mult a cheltuit cu directorul general Horia Sabo și echipa sa decât a încasat din partea celui care se autointitulează ”finanțator” sau ”patron” al grupării ieșene.

Jurnalistii ieseni au intrat în posesia unor documente oficiale pe care clubul le-a pus la dispoziția firmei care efectuează auditul în aceste zile, actele intrând și în posesia primarului Iașiului, Mihai Chirica. Documentele arată negru pe alb sumele uriașe cheltuite de către club cu directorul general Horia Sabo și echipa sa.

Interesant este faptul că, pe lângă salarii și chirii, aceștia au decontat și alte sume uriașe, ba ciar și utilități. Asta în special din banii din drepturile TV, sumă încasată de către club pentru munca echipei din sezonul trecut.

În plus, în timp ce Sabo și oamenii săi și-au decontat până și consumul apei, sunt jucători care au restanțe mari la plata chiriilor, printre cei care riscă să fie evacuași numărându-se Cosmin Frăsinescu (aproape 17.000 de lei restanțe la chirii), Ionuț Panțîru (7520 lei), Zaharia (7050 lei) și Denis Rusu (5874 lei).

Iată sumele cheltuite de clubul Poli cu ”echipa Sabo”:

Sabo Horia Vlad:

Salariul încasat până la sfârșitul lunii octombrie: 52.744 lei

Dări la bugetul de stat: 39.445 lei

Deconturi: 40.520 lei

Chirie: 22.090 lei

Utilități: 830 lei.

Total: 155.629 lei

Sabo Laurențiu:

Salariu încasat: 52.558 lei

Dări la bugetul de stat: 39.305

Deconturi: 4.319 lei

Chirie perioada iulie – noiembrie: 11.648 lei

Utilități: 900 lei

Total: 108.730 lei

 

Selymes Tibor

Salariu încasat: 13.978 lei

Dări la bugetul de stat: 10.415 lei

Total: 24.393 lei

NOTĂ – Directorul sportiv are încheiat un contract de management sportiv cu firma Tactic Step, contract prin care încasează lunar un salariu de 23.000 lei.

 

Simion Aurelian

Salariu încasat: 23.159 lei

Dări la bugetul de stat: 17.319 lei

Deconturi: 57.279 lei!

Chirie: 8.389 lei

Utilități: 681 lei

Total: 106.827 lei

Cel mai mult (201.291 lei) s-a cheltuit cu directorul de marketing Iuliano Ene, dar acesta a beneficiat pe bună dreptate, de unele comisioane din contractele încheiate, astfel că sumele pot fi justificate.

 

Două contracte pentru Selymes. Salariu de aproape 5.000 de euro și procent din vânzarea jucătorilor

Radio HIT a intrat și în posesia unui contract de prestări servicii încheiat între clubul Politehnica și o firmă administrată de către Tibor Selymes. Astfel, pe lângă salariul încasat de la club, directorul sportiv primește, prin firma sa, suma de aproape 5.000 de euro lunar! Plus, atenție, procente din vânzarea unor jucători.

Contractul între clubul Politehnica și firma Tactic Step SRL, al cărui administrator este Tibor Selymes, a fost încheiat pe o perioadă de trei ani și, foarte interesant, se prelungește automat pentru o perioadă de un an la expirarea celor 3 ani, apoi cu încă un an după anul de prelungire. Practic, contractul se va întinde pe o perioadă de cinci ani!

În contract, clubul ieșean, în calitate de beneficiar al prestărilor de servicii, este obligat să achite colaboratorului Selymes suma de 23.000 de lei lunar, adică aproximativ 5.000 de euro! De asemenea, conform contractului, Tibor Selymes va primi un procent din jucătorii vânduți de către club pe perioada contractului. ”Procentul se va negocia punctual, pentru fiecare jucător pentru care Colaboratorul negociază o ofertă”, scrie în contract.

În schimb, Colaboratorul Selymes se obligă, printre altele, să lucreze minimum 8 ore pe zi, inclusiv în zilele libere sau sărbătorile legale, să însoțească echipa la toate activitățile și la acțiunile de marketing. Ceea ce nu s-a întâmplat! În plus, acesta trebuie să realizeze lunar un raport privind activitățile desfășurate în executarea contractului. Legat de obiective, echhipa trebuie să se claseze în primele 8 în acest sezon, iar clubul să vândă jucători de minimum 700.000 de euro în primul sezon, sumele crescând la 1,4 milioane de euro în stagiunea următoare și la 2 milioane în sezonul 2020-2021.

Contractul prevede că, în caz de abatere gravă a Colaboratorului, contractul încetează fără preaviz, prin rezilierea unilaterală de către Beneficiarul Politehnica Iași.