EURO Handbal | Hamlet, Prințul Danemarcei, umbrit de Lekic și compania. Franța și-a mărit turația…

Aseară, s-a încheiat prima fază a Grupelor A și B, de la Campionatului European, ce se desfășoară în Franța. Și putem spune că performera de la ceas de noapte s-a numit Serbia, care a pus în umbra Danemarca, cu tot cu Hamlet Prințul, cunoscut în toată lumea. Lekic și compania au dominat cu autoritate întâlnirea, știind că este o ultimă șansă de a merge mai departe, măcar cu două puncte ca zestre.

Și, ca un adevărat căpitan de echipă ce este, vedeta Serbiei, Andrea Lekic, și-a condus echipa către victorie, sărbătorind, totodată, și borna de 100 de goluri la Campionatele Europene. Lekic, care s-a întors la națională după ce se lăsase în 2016, a fost numită și cea mai bună jucătoare a întâlniri, atât prin cele 8 goluri marcate, cât și prin prestația de lider inteligent. Cu toate acestea, specialiștii de la fața locului nu pun în categoria surprizelor victoria Serbiei, pentru că Danemarca a gâfâit serios și cu Suedia, obținând victoria la potou, iar cu Polonia succesul a fost mai facil, 28-21, pentru că adversarele n-au arătat nimic, la acest European, părând o grupare total dezorientată. Lekic a fost secondată cu brio de Katarina Krpez Slezak, un inter dreapta cu mare apetit de gol, chiar de la începutul competiției, handbalistă ce evoluează la echipa de club maghiară Erd HC. Katarina a ajuns pe primul loc în clasamentul golgeterelor, având 26 de realizări în trei meciuri, dar astăzi intră în teren și fetele noastre, Eliza Buceschi și Cristina Neagu, care o pot depăși.

Serbia – Danemarca 30 – 25 (17-13)

Cele mai bune marcatoare au fost Lekic și Krpez, ambele cu câte 8 goluri, de la învingătoare, respectiv Jensen 6 și Woller 5, de la daneze.

 

Franța a trecut la alt nivel!

În ultimul meci al zilei, Franța a învins Muntenegru, scor 30 – 25, dar jocul a arătat un alt Cocoș, mult mai înfoiat și disciplinat tactic, semn că Franța a-nceput să mărească turația și să treacă la alt nivel. După o primă repriză umilitoare pentru Bulatovic și compania, diferența a fost de opt goluri, antrenorul Franței, Olivier Krumbholz, a scos la rampă toate jucătoarele de rezervă, pentru a le băga în priză, în vederea jocurilor următoare. Dintre toate franțuzoaicele încercate de Krumbholz, cea mai mare satisfacție a dat-o Estelle Minko Nze, care evoluează în Ungaria, la Siofok, autoare a 7 goluri. Au impresionat și Orlane Kanor, și Laura Flippes, dar și Pauletta Foppa sau Pauline Coatanea.

În privința învinselor, Radicevic și Mehmedovic au reușit să-i smulgă Cocoșului câteva pene, dar palidă consolare, pentru că tabela a rămas tot mereu în favoarea adversarelor. Muntenegru merge în Main Round cu traista goală, în speranța că își va lua o cât de mica porție de la adversarele din Grupa A.

Franța – Muntenegru 25 – 20 (16-8)

Cele mai bune marcatoare au fost Nze 7, de la franțuzoaice, respectiv Radicevic, 6, de la învinse.

Astăzi, faza grupelor se încheie, odată cu desfășurarea ultimelor meciuri dinalte două grupe: Germania – Cehia și Norvegia-România, din Grupa C, Ungaria-Spania și Olanda-Croația, din Grupa D.

Ionel Pană
Foto – EHF