Flavius Stoican: ”Trebuie să facem un meci mare și să câștigăm la Botoșani!”

Poli Iași nu-și mai poate permite pași greșiți dacă vrea să mai păstreze șanse la play-off. În ciuda numeroaselor puncte pierdute în ultimele runde (Poli a bifat doar 4 puncte în ultimele 8 etape), clasamentul este destul de strâns în zona sa mediană și orice victorie poate însemna o ascensiune de câteva poziții.

Astfel, ieșenii încă mai speră la o calificare in extremis în play-off, în ciuda parcursului dezamăgitor din ultimele runde, iar cu o victorie ar putea devansa în clasament rivala din regiune și s-ar apropia la doar 3 puncte de locul 6.

Antrenorul Flavius Stoican admite că fiecare meci rămas de disputat pentru echipa sa echivalează cu o finală și le-a cerut jucătorilor săi să aibă determinare, dezinvoltură, ambiție și să pună presiune pe adversar în meciul de la Botoșani.

”Ne așteaptă o partidă foarte importantă, una dintre finalele rămase din acest an. Consider că fiecare partidă rămasă de disputat de acum încolo este ca o finală pentru noi. Vreau să avem dezinvoltură, să jucăm fotbal, să punem presiune, să ne creăm ocazii. Întâlnim o echipă care în ultimele două etape, de când a venit Liviu Ciobotariu, a obținut patru puncte din șase și a jucat fotbal, dar cel mai important este ceea ce facem noi. Jucătorii mei își doresc să atingă obiectivul pe care ni l-am propus. Chiar dacă șansele sunt mici acum, speranțe mai sunt că putem ajunge acolo, sus”, a declarat Flavius Stoican. Acesta consideră că echipa sa trebuie să câștige indiferent de condițiile meteo în care se va desfășura partida: ”Va fi o partidă spectaculoasă, aprigă, în care cine va greși mai puțin, acela va avea câștig de cauză. Sper să fie terenul bun, pentru că am mai jucat în Cupă acolo pe un teren greu Dar indiferent de vreme, chiar dacă va fi apă pe teren, dacă va ninge, dacă va fi un teren înghețat sau iarbă, trebuie să dăm totul pentru a face un meci mare și să câștigăm. Suntem conștienți că dacă vom câștiga acest meci, vom continua să sperăm că putem atinge obiectivul”, a punctat Stoican, care crede că ultima etapă programată în acest an, înainte de Crăciun, ar trebui amânată doar dacă vremea va fi geroasă: ”Dacă vremea va fi geroasă, cred că o soluție ar fi amânarea ultimei etape. Trebuie să ne gândim la jucători. Ei sunt actorii principali. Ei trebuie să arate ce știu pe un teren de iarbă, nu pe terenuri înghețate. Dar dacă vremea va permite, vrem să jucăm”.

Stoican nu va conta în meciul de la Botoșani pe Laurențiu Rus (suspendat) și Narcis Bădic (accidentat), în timp ce Andrei Cristea, Kamer Qaka și Ionuț Cioinac sunt incerți. ”Rus este suspendat, Bădic are probleme la genunchi, iar Cristea, Qaka și Cioinac sunt incerți. Au probleme, dar sper ca ei să fie pe teren. Știu că vor strânge din dinți și vor da maximum pe teren”, a completat Stoican.