Sport in Diaspora | Proiect promitator la Londra | Investitor roman la Clubul de Fotbal AVA

Au fost suficienti 2 ani de activitate la Academia AVA din Londra sa convinga sponsorul principal „AC1 Construction” o Companie de constructii in care isi desfasoara activitatea in Londra, Qatar si Germania condusa de Adrian Craciun sa devina si actionar, sustinand stabilitatea financiara si investind in club spre dezvoltarea acestuia la standarde inalte.

Academia AVA, fondata in 2016 de Adrian Avasalcai, fost jucator la Otelul si Dunarea Galati, a reusit sa stranga peste 80 copii si juniori, antrenati de 10 tehnicienii romani. Academia din nordul Londrei a obtinut performante considerabile in numai doi ani de zile.

Campioana la „Wembley Youth League” la categoriile U8/U10/U12 in 2017, vice-campioana la un puternic Turneu International in Blackpool UK la categoriile U9/U10 in 2018, semi-finalisti la Turneul International din Londra „Salaam Cup” la categoriile U8/U10/U12/U14 dar si alte rezultatele notabile la diverse Competitii si Turnee locale din Londra.

Inca de la debutul Academiei, Adrian a atras atentia unui club imens din Premier League, Chelsea FC. AVA Academy colaboreaza cu echipa din Premier League sub aspectul promovarii copiilor de perspectiva in fotbalul mare.

Din Septembrie 2018, Academia participa intr-un campionat din Nordul Londrei „Harrow Youth League” avand 4 echipe inscrise, U8/U10/U12/U15.
Sorin Paraschiv, fostul fotbalist de la Steaua Bucuresti, s-a alaturat Proiectului devenind agent al viitorilor fotbalisti din Academie.

Proiectul se doreste a fi unul de anvergura, parteneriatul cu AC1 Construction fiind o dovada clara in acest sens.
Principalul obiectiv al parteneriatului este formarea echipei de seniori si inscrierea in Campionatul Britanic avand drept scop principal promovarea succesiva in esalonele superioare ale Ligii engleze.

Un al doilea Proiect este construirea si dezvoltarea unei baze sportive cu conditii performante de pregatire si crearea unui mediu profesionist pentru initierea si formarea viitorilor fotbalisti.

„Sunt increzator in aceste 2 proiecte. Cred cu tarie ca se vor realiza si impreuna vom face un lucru important in Londra spre promovarea Comunitatii Romanesti. Deoarece succesul se cladeste cu multi pasi mici si nu doar cu unul mare, consider ca Academia a mai facut inca un pas prin cedarea de actiuni Domnului Adrian Craciun, partener care doreste performante notabile in viitor”
Adrian Avasalcai

„Motivele pentru care am acceptat sa ma implic financiar in Clubul AVA sunt bucuria copiilor de a practica fotbalul si dorinta lor de a ajunge fotbalisti. Vom fi alaturi de ei cu tot ce va fi nevoie ca sa le indeplinim visele. Un alt motiv este dezvoltarea unei baze sportive proprii unde vor putea sa desfasoare antrenamente profesioniste si sa aibe parte de cele mai bune conditii. Sustinerea financiara a echipei de seniori va reprezenta un prin pas facut odata cu inceperea acestui parteneriat” 
Adrian Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *