Ca-n prima zi de școală

Din nou, norocul a țínut cu cei de la LPF cu această programare timpurie a startului celei de-a doua părți a sezonului. Căci dacă rămâneau temperaturile glaciare din urmă cu o săptămână… Așa, se poate spune că această a 22-a etapă s-a desfășurat… primăvara.

A fost ca în prima zi de școală după vacanță, când nu prea ai chef să faci ore și abia aștepți să pleci cât mai repede considerând că ai destul timp să-ți tot tocești coatele și genunchii în bănci. Cam așa au părut unele dintre echipe, mai ales cele de pe locurile de play-off, niciuna nereușind să învingă! S-au arătat mai dornice de… școală formațiile cu… corigențe, precum Dinamo, FC Voluntari sau Dunărea Călărași.

Dar nu vreau să intru prea mult în detalii, tocmai pentru că un asemenea context e posibil să fie înșelător, iar în etapele următoare lucrurile se pot schimba mult.

Cifre:

Meciul 150 în Liga I: M.Al. Roman (FC Botoșani)

S-au produs 12 debuturi: McDermott, Klimavičius, Aliji, Jaadi, Mustoe, Mamoutou Ndiaye (toți Dinamo); Omrani II (Dunărea); Ad. Stoian (FCSB); Kuipers (Viitorul); Russo, Signorelli, Fl. Bălan (toți FC Voluntari)

Golul 60: Țucudean (CFR Cluj)

Golul 10: I. Balaur (FC Voluntari)

Primul gol în Liga I: Butean (Astra)

Meciul 100 ca antrenor pe prima noastră scenă pentru Cristiano Bergodi (FC Voluntari) în foto, care devine abia al doilea tehnician străin care a atins acest număr, după compatriotul său Nicolo Napoli.

A 50-a victorie ca antrenor în Liga I pentru Liviu Ciobotariu (FC Botoșani)

Doi asistenți de la același meci (Viitorul – U Craiova 1948 CS), Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, ambii din București, au ajuns la niște numere de „linii” rotunde în Liga I, a 250-a, respectiv a 150-a.

Gaz Metan a urcat pe locul 27 în clasamentul all-time, depășind pe CAO.

CSMP Iași a primit al 250-lea gol în primul eșalon (de la Daniel Popa)