Rezultate meritorii pentru halterofilii de la CS CFR Iași

Sala de atletism “Ioan Söter” din încinta Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti a găzduit săptămâna trecută Campionatele Naţionale de Haltere pentru Seniori (Calificari) şi Cupa României, la masculin şi feminin.

Au fost prezenţi în competiţie 150 de sportivi de la 20 de cluburi din ţară, printre competitor regăsindu-se și halterofilii pregătiți la CS CFR Iaşi de antrenorul Dănuţ Fron.
În primele trei zile de concurs, din partea clubului ceferist ieşean au concurat trei tineri sportivi, toţi reuşind să se califice la finalele din noiembrie. Rezultatele ieşenilor au fost următoarele:
– Categoria 55 kg: Marius Pagu, component al Centrului Naţional Olimpic de juniori de la Bistriţa, în vârstă de numai 13 ani – total olimpic de 96 kg, cu 43 kg la smuls şi 53 kg la aruncat;
– Cat. 71 kg: Ionela Atincăi, 17 ani – total olimpic de 145 kg, cu 64 kg la smuls şi 81 kg la aruncat;

– Cat. 96 kg: Ştefan Robu (debutant, 17 ani) – total olimpic de 100 kg, cu 40 kg la smuls şi alte 60 kg la aruncat.

La finalul competiţiei, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: „Sunt mulţumit de evoluţiile lui Pagu şi Atincăi, care au realizat un progres. Debutantul Robu are rezultate superioare în sală, dar nu am dorit să-l forţez, el fiind la primul concurs oficial din carieră. Vom merge mai departe cu performanţele la clubul CFR Iaşi, chiar dacă avem unele probleme de ordin financiar! În ultimii 6 ani am cucerit peste 50 de medalii la nivel naţional şi internaţional la CS CFR Iaşi, inclusiv prin ieşeanul Ilie Ciotoiu, care concurează însă de mai mult timp şi pentru CSM Cluj”.
Să mai menţionăm că, fără prea multe antrenamente efectuate în ultima perioadă, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 2 la Cupa României de la Bucureşti, la categoria 61 kg, cu o performnţă de 233 kg, cu 100 kg la smuls şi 133 kg la aruncat. Pe locul 1, tot cu 233 kg la totalul olimpic (101 kg la smuls şi 132 kg la aruncat) s-a clasat Marian Luca, de la CS Dinamo Bucureşti, după cum ne-a informat acelaşi antrenor ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Pentru halterofilii ceferişti ieşeni urmează etapele de calificare de la tineret, juniori U 15 şi juniori U 17 de la Oneşti, Botoşani sau Bistriţa.
Să mai remarcăm că, ieşeanul Marius Pagu este nominalizat în lotul României pentru participarea la Campionatele Europene de Haltere de juniori (13-15 ani) din Israel, care trebuiau să se desfăşoare iniţial în România, la Constanţa, în august 2019. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *