OPINIE / Marian Burlacu scrie despre revenirea lui Halep în circuitul WTA: Simona și suspansul din tenis

La trei săptămâni după succesul istoric de la Wimbledon, Simona Halep a disputat primul ei meci în circuitul american. Plasată direct în turul 2 de la Rogers Cup, românca a trecut (4-6, 7-5, 7-6/5) de americanca Jennifer Brady (24 de ani, 76 WTA), o jucătoare venită din calificări. Și a oferit din nou un meci pe muchie de cuțit, care a durat două ore și 26 de minute.

Cu două titluri de mare șlem în palmares și o perioadă de mai bine de un an (65 de săptămâni) petrecută în fruntea ierarhiei mondiale, Simona Halep nu prea mai are ce să demonstreze în tenis. Și, totuși, ea continuă să trateze fiecare meci la modul cel mai serios. Iar partida din această noapte, de la Toronto, dovedește că ea nu și-a pierdut plăcerea de a juca tenis. Din contră!
Deținătoare a titlului, Simona a tras din greu pentru a-și regăsi ritmul și nivelul de luna trecută. Ceea ce nu a fost deloc simplu în contexul în care ea a făcut o pauză binemeritată după turneul londonez. Și, în plus, a schimbat și suprafața de joc trecând de pe iarbă pe hard.
Firește, partida de astăzi n-a fost una perfectă pentru campioana noastră, dar ea s-a înscris în categoria meciurilor palpitante pe care le oferă. Și sunt multe astfel de meciuri, inclusiv finalele disputate de ea în turneele de mare șlem. Paradoxal, cu excepția ultimei, în care a dominat-o clar pe Serena Williams.
Că nu-i deloc simplu să ”legi” victoriile de la Wimbledon de altele la Rogers Cup o dovedește și statistica. Și cu atât mai greu este să te încoronezi campioană și pe iarba londoneză, și pe cimentul canadian în același an. Iar ultima jucătoare ce a reușit această performanță a fost Steffi Graf, în 1993.