Liga 2 Etapa a II-a. Trei capete de afiş

A doua rundă din noul sezon aduce în prim plan câteva partide de certă atracţie

Farul Constanţa-Dunărea Călăraşi – 1-0

„Marinarii” bifează prima apariţie acasă din noul sezon într-o bună dispoziţie după debutul reuşit de campionat adus de remiza albă obţinută pe terenul Rapidului. Dunărea va încercă să regleze cadenţa după eşecul la scor, 0-3, de la Arad, dar le va fi greu jucătorilor antrenaţi de Cristian Pustai să stingă elanul gazdelor.

Pronostic: 1x

FC Csikszereda-Metaloglobus – 3-0

Ambele formaţii au pierdut la limită la debut şi vor încerca să repare paşii greşiţi. Pe un gazon de calitate acum se văd două formaţii omogene, cu puţine modificări notabile în lot înaintea startului în noul campionat.

Pronostic: 1x

Ripensia-SCM Gloria Buzău – 1-2

Plecate bine în noul sezon, ambele câştigând partidele de debut, cele două echipe anunţă un meci echilibrat. Se întâlnesc o echipă gazdă unde stabilitatea este la ea acasă, la toate nivelurile, cu buzoienii care au mutat masiv, în această vară, în toate compartimentele.

Pronostic: x

CS Mioveni-CSM Reşiţa – 1-1

Mioveniul anunţă, la fiecare start de campionat, ambii mari având, în acest sens, şi destule argumente pe gazon. Dincolo, Reşiţa a plecat bine în noul sezon după victoria cu U Cluj, 2-0, şi va susţine un prim test relevant pe teren străin în noul mandat în Liga a II-a.

Pronostic: 1

Pandurii Târgu Jiu-ASU Poli Timişoara – 0-3

Echipa pregătită în continuare de Adrian Bogoi se confruntă cu probleme majore de efectiv după plecările masive din această vară. Nici ASU Poli nu are prea multe noutăţi notabile în lot pentru noul sezon care a început, şi pentru trupa bănăţeană, deloc convingător.

Pronostic: x2

Daco Getica Bucureşti-Turris Turnu Măgurele – 0-3

Două echipe în posturi total diferite la ora disputei din Colentina. Gazdele au pierdut mulţi dintre jucătorii importanţi din sezonul trecut, unii ajungând chiar la Turnu Măgurele. Dincolo, trupa antrenată de Eric Lincar a adunat câţiva fotbalişti cu mare experienţă, Cristian Bud în primul rând, şi anunţă un sezon interesant.

Pronostic: 2

Rapid-Concordia Chiajna – 3-1

Pe un stadion din nou plin, în Regie, Rapid forţează prima victorie din noul sezon. Le va fi dificil giuleştenilor şi de această dată în confruntarea cu o echipă adversă care a rămas în lot cu mulţi dintre jucătorii importanţi din sezonul trecut traversat în primul eşalon.

Pronostic: x2

Sportul Snagov-FC Argeş

Piteştenii merg, clar, după toate cele trei puncte la Snagov. Gazdele au restructurat din temelii lotul de jucători de care răspunde, din nou, Vivi Răchită. Dică are, în schimb, nume importante în efectiv care pot decide în favoarea oaspeţilor soarta acestei dispute.

Pronostic:2

Universitatea Cluj-Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Şansa gazdelor de a şterge impresia deloc favorabilă lăsată la debut se leagă de un succes aşteptat în disputa cu Viitorul, o echipă a cărei revenire în eşalonul secund agită, în continuare, apele la acest nivel competiţional.

Pronostic: 1

Petrolul-UTA

Poate cel mai interesant meci al etapei cu numărul doi pune faţă în faţă două dintre cele mai autorizate pretendente la promovarea în prima ligă. Ambele echipe au plecat bine în noul sezon şi aspiră la puncte şi cu prilejul disputei de pe Ilie Oană. Cu un public numeros în spate, fiind anunţaţi peste 8000 de spectatori, petroliştii au prima şansă la prima apariţie a lui Flavius Stoican în faţa fanilor galben- albaştrilor.

Pronostic: 1