Poli Iași, la cel mai bun start de sezon din istorie în prima ligă

După victoria clară cu Dinamo de pe teren propriu, echipa lui Mihai Teja a învins și vicecampioana FCSB, în deplasare, iar cu 14 puncte Poli s-a instalat pe locul 2, fiind la egalitate cu campioana CFR Cluj.

Acesta este de departe cel mai bun start de sezon din istoria fotbalului ieșean, indiferent de titulatura echipei. În plus, succesul cu FCSB a însemnat o altă premieră pentru Poli Iași. Niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat ca echipa din Copou să câștige în fața celor doi ”granzi” Dinamo și FCSB (ex-Steaua) în etape consecutive. Tot la capitolul ”premiere” pate fi trecută cea maibună apărare după șase etape (doar dpuă goluri primite, unul fiind din penalty), dar și recordul de invincibilitate al portarului Denis Rusu în acest sezon, acesta reușind să închidă poarta timp de 480 de minute!

Interesant este faptul că Iașiul a obținut în primele 6 etape din această stagiune tot atâtea puncte câte a reușit cu Flavius Stoican pe bancă în primele 14 etape din sezonul trecut (4 victorii, 2 egaluri și 8 înfrângeri după 14 etape, adică tot turul și prima rundă din retur). Iar dacă echipa a tras la play-off chiar și după acel start ratat, e firesc că gruparea din Copou a luat o opțiune importantă în realizarea acestui obiectiv și în actuala stagiune.