Alin Buzărin scrie despre rolul toxic al patronului FCSB Opriți-l! Ne distruge fotbalul, cu crucea în mână!

Nu vă mai distrați atunci când un cetățean a cărui echipă proprie și personală tocmai a fost făcută praf cu 4-0, dă buzna într-un studio tv și începe să cânte! Nu e nimic de râs! Cazul e extrem de grav și el ne afectează pe toți, nu doar pe cei care încă mai suferă pentru ceea ce se cheamă acum FCSB și s-a chemat pe vremuri Steaua.

E echipa lui, sunt banii lui, face ce vrea! Asta am înțeles. Antrenorii vin să lucreze pentru un creștin, de parcă ar planta floricele în curtea unei mânăstiri, nu ar pregăti brandul cu cei mai mulți suporteri (încă!) din România. El, săracul, de plătit, plătește bine, majoritatea fotbaliștilor câștigă mai mult decât aproape (excepțiile sunt puține) oriunde altundeva în România. Dar stilul ageamiu de lucru, nepriceperea, ignorarea tuturor ideilor altora, care ar putea fi utile, conduc la catastrofe care nu-l privesc doar pe împăunatul fanfaron. El n-are decât să viseze la primăvara europeană, la locul 6 în detrimentul Botoșaniului și la titlu, deși e la 13 puncte în spatele unui lider absolut deloc dispus să facă vreo concesie.

N-are decât să-și ducă echipa la Berceni, la Pipera, la Giurgiu sau la Polul Nord, s-o izoleze de suporteri, s-o boteze FC Gigi, FC Stâna, FC Crucea Creștină, FC Pădurea Andronache, FC Vintilă Samariteanul sau cum o vrea. E afacerea lui și nu dă doi bani pe suporteri, asta am priceput. Televiziunile îl vor căuta și dacă va duce FCSB-ul nu în liga a 2-a, ci în campionatul Groenlandei sau al Insulei Paștelui. Dar acțiunile lui nebunești, nepricepute, produc efecte dezastruoase asupra întregului nostru fotbal.

Nu-și dă seama ce imagine produce atunci când trimite în teren un cetățean în pragul obezității morbide, pe Gnohéré! Acel om poate avea probleme cu inima, se poate accidenta grav, nu poți intra pe un teren de fotbal în prima ligă sau în Cupele Europene cu vreo 20 de kilograme în plus. Mai avem rotunjori, pe Eric, pe Miron, mult doritul căpitan al Botoșaniului, pe Platini de la Iași sau pe Adi Popa și Pintilii, colegii „Bizonului”. Dar apariția pe teren a lui Gnohéré sfidează orice logică, plesnește șortul pe el, nu-l încape tricoul. Așa ceva nu vezi nici la meciurile acelea omagiale de old-boys, unde vin foste glorii care s-au lăsat de fotbal în urmă cu douăzeci de ani! Opriți această mascaradă, această etalare a piftiilor echipate în roșu-albastru, trimiteți-l pe Gnohéré la slăbit sau acasă, nu-l mai lăsați să transpire maioneză pe terenurile de fotbal, că n-am vrea să-l avem pe conștiință.

Mai nocivă decât etalarea „Bizonului” e distrugerea programatică a multor fotbaliști de valoare, care sub pavăza crucii piperene au ajuns niște epave! I-a distrus și continuă să-i distrugă prin acțiunile sale nebunești, prin discursurile sale aiuristice, pe Coman, Man, Tănase, Nedelcu, Bălașa, Vlad, Bălgrădean, iar același lucru se va întâmpla în curând, dacă nu se intervine, și cu Oaidă, Moruțan, Panțîru sau Vînă. Cum arătau acești băieți, mulți dintre ei oameni de echipa națională, înainte de a intra pe poarta Schitului Dezastrelor și cum arată acum? Sunt niște umbre sleite, niște ființe cu ochii pierduți în orbite, sătule de litanii și aberații învelite în poleială bisericească. Trebuie făcut ceva, trebuie recuperați numaidecât acești fotbaliști buni din mâinile unuia care cântă la televizor după ce a luat bătaie cu 4-0!

  • Popesc Florin 27 august 2019 at 7:53

    EU CONSIDER CA NU BUCĂȚI E VINOVAT DE REZULTATELE ECHIPEI. DANSUL PUNE LA DISPOZIȚIE TOTUL, SE IMPLICA CU SUFLETUL. NU UITAȚI CA A ADUS ȘI REZULTATE. DE CE UITAȚI FAPTELE BUNE ȘI REZULTATELE EXCELENTE?. BUCĂȚI ESTE UN OM EXTRAORDINAR ȘI CU SIGURANȚĂ VA REDRESA CORABIA. TOATĂ STIMA ȘI TOT RESPECTUL PENTRU EL.

Comments are closed.