Echipa Mary Tour Magic Iași, medaliată cu argint la EMF Masters Champions League la minifotbal, la Rimini

Echipele românești de minifotbal și-au încheiat parcursul la EMF Champions League, competiție organizată, în premieră, la Rimini în Italia. România a obținut argintul atât în competiția principală, cât și în cea rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani, prin Nova Vita Târgu Mureș, respectiv Mary Tour Magic Iași.

Două echipe au reprezentat România la cea de-a patra ediție a Ligii Campionilor la minifotbal. Competiția, amplu restructurată în acest an, a fost organizată pentru prima oară la Rimini în Italia, pe malul mării Adriatice. În total, 24 de echipe au luat parte la turneu, din țări precum Spania, Ungaria, Cehia, Anglia, Bulgaria, Israel, Republica Moldova, Muntenegru sau Serbia.

Nova Vita Târgu Mureș, participantă din postura de campioană a României, titlu obținut la Oradea în luna iulie, era văzută ca una dintre favoritele competiției. Echipa din Târgu Mureș a ieșit de pe locul 2 din grupa E, în urma moldovenilor de la Ecolux. În optimi, sferturi și semifinale, mureșenii nu au lăsat șanse adversarilor și au câștigat jocurile, fără gol primit.

Finala le-a adus în cale elevilor lui Virgil Bejenaru, campioana Ungariei, Airnergy Mad Dogs, campioană a Europei la ediția inaugurală, din 2016 de la Maribor, din Slovenia. Nova Vita a controlat jocul, a marcat de două și părea să fi scăpat în câștigătoare cu 3 minute înainte de final. Ungurii au revenit însă incredibil și au egalat la ultima fază a meciului.

S-a trecut la loviturile de la 7 metri iar norocul a fost de partea vecinilor noștri de la vest. Ungaria și-a trecut astfel în cont a doua ligă a campionilor, în timp de România rămâne doar cu succesul de anul trecut, de la Terme Catez, din Slovenia, reușit de MAV Sports Timișoara, într-o ediție de poveste, cu 4 echipe românești în semifinale.

La festivitatea de premiere a participat și conducerea celor de la EMF, European Minifootball Federation, în frunte cu președintele Borislav Alexandrov, vicepreședintele și organizatorul turneului, italianul Gianluca Finazzi, dar și românul director de turneu, Attila Takacs.

Pe lângă trofeul pentru locul 2 și medaliile de argint aferente, cei de la Nova Vita s-au ales și cu un premiu individual, prin Andrei Balea, desemnat „Cel mai bun jucător”.

Rezultate Nova Vita Târgu Mureș la EMF Champions League:

Grupa E

6-2 cu Tipex Novi Sad (Serbia)

7-0 cu Brussels Sixte United (Belgia)

2-3 cu Ecolux (Republica Moldova)

Optimi

5-0 cu Todor Pet Bau Team (Ungaria)

Sferturi

3-0 cu Pruska Mesopromet Franca (Muntenegru)

Semifinale

2-0 cu Prestige MFC (Albania)

Finala

2-2 (2-3) cu Airnergy Mad Dogs (Ungaria)

Lot Nova Vita Târgu Mureș:

Portari: Laszlo Klein și Mihai Alexandru Tătar

Jucători: Iulian Șiplăcan, Alexandru Adrian Crișan, Andrei Victor Moldovan, Andrei Cosmin Balea, Călin Sergiu Sălăghie, Istvan Fekete, Norbert Șandor Feketics, Ionuț Chețan, Mircea Ciprian Ungur, Sergiu Vasile Șanta și Viorel Șaim

Staff: Virgil Bejenaru, Delia Mailat și Costel Duda

 

Cealaltă echipă românească implicată în competiție, campioana europeană din 2018, MAV Sports Timișoara, a trecut fără probleme de grupa A, acolo unde s-a duelat cu Pruska Franca din Muntenegru, Giro Valencia din Spania și Euro 40 din Ucraina. Drumul bănățenilor s-a oprit însă abrupt în optimi, contra bosniecilor de la Ecos, finaliștii competiției din 2017. A fost 1-1 la finalul celor 40 de minute regulamentar, iar Ecos s-a impus la loviturile de la 7 metri.

 

În competiția Masters Champions League, rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani, au participat 12 echipe, 5 dintre ele fiind românești. Toate 5, Liriada Râșnov, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, Vulturii Dej, Mary Tour Magic Iași și MAV Glissando Timișoara, au depășit faza grupelor.

Patru dintre ele au fost însă eliminate în sferturi, una singură trecând de singurul duel 100% românesc, Mary Tour Iași, 3-0 cu MAV Glissando Timișoara. Ieșenii, vicecampioni naționali în luna iulie la Severin, au depășit și faza semifinalelor, 1-0 cu slovenii de la Meteorplast, finaliștii din 2017, și au jucat pentru trofeu cu deținătoarea titlului de anul trecut, de la Terme Catez, echipa rusă, Moscvich.

Iașiul a condus cu 1-0 prin golul lui Ioan Știrbets, dar adversarii, cu foștii jucători legendari de fotbal în lot, Mostovoi și Aldonin, au egalat și au câștigat mai apoi loteria loviturilor de la 7 metri. Pentru Mary Tour Magic Iași a fost prima finală disputată la acest nivel din a treia participare. România rămâne astfel, la nivel de old boys, cu titlul continental obținut de MAV Glissando Timișoara în 2017 și cu argintul celor de la Liriada Râșnov din 2018 și cu acesta al echipei din Iași.

Pe lângă argintul obținut, Iașiul a primit și un premiu individual, Toader Marciuc fiind desemnat cel mai bun portar al competiției. O altă echipă românească, Liriada Râșnov, a primit premiul fair play.

Rezultate Mary Tour Magic Iași la EMF Masters Champions League

Grupa B

2-1 cu Liriada Râșnov

2-0 cu Euroteam (Slovacia)

Sferturi

3-0 cu MAV Glissando Timișoara

Semifinale

1-0 cu Meteorplast (Slovenia)

Finala

1-1 (1-2) cu Moscvich (Rusia)

 

Lot Mary Tour Magic Iași:

Ovidiu Sterea, Ștefan Tudorache, Adrian Ursache, Ioan Grigoraș, Ioan Știrbets, Bogdan Dima, Toader Marciuc, Stelian Slabu, Cristian Crăciun, Daniel Popliacă, Romeo Buteseacă, Marius Bosancu și Constantin Nistor

 

După Champions League, în perioada 12-15 septembrie, la Lignano Sabbiadoro, tot în Italia, are loc prima ediție a Eurocup, la care vor participa 40 de echipe. Prin acestea și 7 echipe din România: Luxury Team București, Danco Pro București, FC Boromir Râmnicu Vâlcea, Juventus Sibiu, La Boltă Alba Iulia, Borussia Hermannstadt Sibiu și Golden Boys Bacău.

În perioada 1-11 octombrie, naționala României, vicecampioană europeană, va participa la Campionatul Mondial din Australia, de la Perth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *