Opinie / Daniel Nazare scrie despre contra Kovacs – Coman. Unde e respectul fotbaliștilor?

Mă amuză pleiada de deontologi care-l critică pe Istvan Kovacs, care în minutul 9 l-a avertizat pe Florinel Coman pentru o simulare în careu, apoi l-a îndepărtat pe un ton autoritar în momentul în care atacantul a cerut explicații la Universitatea Craiova-FCSB (0-1). Sunt tot aceleași persoane care au văzut sute de imagini în care fotbaliștii înjurau pe cavalerii in negru, iar aceștia din urmă nu schițau nici măcar un gest. „Un mare arbitru e ăla care nu aude nimic într-un meci”, se glumea pe vremuri.

„Obrăznicia lui Kovacs n-are limite. Coman îl întreabă dacă asta a fost simulare (fiind clar că fusese contact), arbitrul care a masacrat FCSB la Giurgiu îi zice de câteva ori : DISPARI!!!”, susține Mihai Stoica, fostul oficial de la echipa lui Gigi Becali, cel care a bătut un suporter al echipei sale în tribune, după ce acesta din urmă l-a înjurat. De ce nu i-a zis Meme doar atât: „Dispari?” Pentru că lumea e ipocrită, iar personajul de o penibilitate rară. Și, bineînțeles, cu memoria scurtă.

Alți comentatori pe Facebook merg pe ideea „obrăzniciei lui Kovacs”, uitând că fotbaliștii au voie să-i înjure pe arbitrii, dar cavalerii în negru n-au voie sp le ceară jucătorilor să își vadă de motivul pentru care au ajuns la meci: acela de a juca fotbal, meserie plătită foarte bine în societatea românească.

Florinel Coman a vorbit despre dialogul cu Istvan Kovacs, din timpul partidei Craiova – FCSB. Mijlocaşul nu a vrut să dea prea multe detalii, dar a declarat că la contactul care a dat naştere reacţiei centralului, nu a fost simulare. ”Nu am avut intenţia să cad, nu am văzut reluarea, dar a fost un contact acolo. Nu am vrut să cad, am căzut din cauza contactului. Sincer, nu vreau să mai comentez despre dânsul…”. Pe filmare, Kovacs pare că îi spune mijlocaşului: ”Dispari!”.

Propun ca la meciurile viitoare din Liga 1 să le luăm dreptul arbitrilor să mai vorbească. Mă distrează și declarațiile celor care compară Premier League cu Liga 1. Că arbitrii de acolo explică, vorbesc frumos și știu să interacționeze cu fotbaliștii. E adevărat! Dar să comparăm și respectul pe care-l acordă jucătorii, modul cum solicită explicații și cum ascultă ce li se prezintă. Pînă să ne dea lecții de moralitate un fost pușcăriaș, condamnat pentru acte de corupție în fotbal, ar fi bine să avem mai mult respect. Înainte de a-l cere altora, ar fi mai bine să-l oferim noi.

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————

  • Dan 16 septembrie 2019 at 21:07

    Esti pe un drum gresit, ce treaba are puscariasul cu felul in care a raspuns Kovacs?
    Din ce se vede, Coman s-a exprimat frumos.
    Dar mai mult ca sigur ca ai ceva cu ciobanul si asta iti incetoseaza gandirea

Comments are closed.