Șase medalii pentru karateka de la ENPI Iași la Campionatul Național Fudokan de la Brăila

Clubul Sportiv ENPI Iași a cucerit 6 medalii la finala Campionatului Național de Karate Tradițional Fudokan, competiție ce a avut loc la Brăila.

Cel mai medaliat sportiv de la ENPI a fost Dragoș Bălăiașa, campion național la kumite atât la individual, cât și cu echipa, tot el clasându-se pe locul 2 la kata individual.

În finala probei de kumite, Dragoș l-a învins chiar pe colegul său Aurel Ciubotariu, cei doi luând aurul și cu echipa din care au mai făcut parte Răzvan Popa și Octavian Postolache.

La feminin, ENPI a punctat prin Bianca Balaur, medaliată cu argint la kata individual și cu bronz la fukugo.

Iașiul a fost reprezentat la Brăila și de clubul Olympic (președinte Petronel Luca), care a cucerit două medalii. Paul Stanache a cucerit medalia de argint la fukugo-cadeți, iar Rareș Ursu s-a situat pe locul 3 în aceeași probă, tot în întrecerea cadeților.

”Am reconfirmat faptul că suntem capitala karate-ului tradițional în România, dar am reconfirmat și rezultatele foarte bune de la Campionatele Naționale de la Iași, pe care le-am organizat. Dragoș Bălăiașa a fost vedeta delegației noastre, cu două medalii de aur la kumite și ne bucurăm că am luat din nou coroana în această probă. Tradiția continuă la ENPI. Aurel Ciubotariu a cucerit și el o medalie de argint la kumite individual, dar și aurul cu echipa, în timp ce Bianca Balaur a cucerit două medalii, una de argint și una de bronz. Din echipa de kumite au mai făcut parte Octavian Postolache și subsemnatul, eu având dublă legitimare cu clubul Dojo Master”, a declarat antrenorul Răzvan Popa 4 Dan.

Urmează Mondialele din Germania!

Competiția de la Brăila a fost criteriu de calificare la Campionatele Mondiale din Germania, sportivii medaliați urmând să facă parte din lotul național ce va reprezenta România la evenimentul suprem al anului, ce va vea loc la Stuttgart, în luna noiembrie.

Sensei Constantin Adăscăliței, președintele clubului ENPI, este optimist că elevii săi vor avea evoluții la cel mai înalt nivel la Mondialele ce vor avea loc în Germania, în luna noiembrie.

”Rezultatele au fot decisive pentru fomarea loturilor naționale pentru Campionatul Mondial din Germania, ce va avea loc la Stuttgart, în luna noiembrie. Sperăm să facem o figură frumoasă și la Mondiale, așa cum am făcut și în trecut, dar și în acest an, la Campionatele Europene de la Pitești. Va fi testul suprem, va trebui să confirmăm medaliile cucerite pe plan intern și internațional până acum”, a declarat Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan.

”Sperăm să obținem medalii și la Stuttgart, una dintre țintele noastre fiind proba de kumite echipe, unde avem trei sportivi, pe Dragoș Bălăiașa, Octavian Postolache și Aurel Ciubotariu. Totodată, vizăm o medalie și la Old, tot la kumite, cu echipa formată din Răzvan Popa, Petronel Luca și Ciprian Hamăn”, a completat Răzvan Popa.

Rezultatele obținute de sportivii de la ENPI Iași la CN Fudokan de la Brăila:

Dragoș Bălăiașa: aur kumite individual, aur kumite echipe, argint kata individual;

Aurel Ciubotariu: argint kumite individual, aur kumite echipe;

Octavian Postolache: aur kumite echipe;

Răzvan Popa (dublă legitimare Dojo Master): aur kumite echipe;

Bianca Balaur: argint kata individual, bronz fukugo.