Liga 2 Etapa a VIII-a. U Cluj-Petrolul, derbiul rundei

Eşalonul secund programează la finalul acestei săptămâni o nouă etapă cu partide de real interes

Universitatea Cluj-Petrolul Ploieşti Vineri ora 18.00

Echipa gazdă se întoarce acasă după o perioadă de exil cu ocazia unei partide dificile. Petrolul este, la acest moment, un adversar redutabil şi pleacă, graţii lotului valoros de care Flavius Stoican dispune, cu prima şansă în confruntarea cu “şepcile roşii” care nu se pot baza, printre alţii, pe căpitanul Dorin Goga.

Pronostic: 2

Sportul Snagov- Csikszereda Miercurea Ciuc Sâmbătă ora 11.00

Punctul scos la Ploieşti, primul din acest sezon, redeschide cutia speranţelor la Sportul Snagov. Formaţia din Miercurea Ciuc a avut prestaţii fără puncte în partidele din deplasare în acest sezon şi etapa cu numărul VIII îi găseşte pe oaspeţi pe un loc retrogradabil ocupat şi de trupa ilfoveană.

Pronostic: 1x

CS Mioveni- Dunărea Călăraşi Sâmbătă ora 11.00

Două echipe în formă se întâlnesc într-un joc aşteptat cu interes la Mioveni. Gruparea gazdă este neînvinsă în acest sezon în timp ce vizitatorii par să fi găsit, la timp, calea către puncte după un început modest de campionat.

Prognostic: x

Pandurii Târgu Jiu-UTA Sâmbătă ora 11.00

Vremuri bune la Târgu Jiu atât pe gazon, după victoria cu Metaloglobus, dar şi financiar după ce acţionarii sunt obligaţi să plătească datoriile de peste 3 milioane de euro. UTA este un adversar puternic, cu argument solide, care vine la Târgu Jiu să plece cu toate punctele puse în joc.

Pronostic: x2

Daco Getica Bucureşti-Metaloglobus Bucureşti Sâmbătă ora 11.00

Echipa gazdă are nevoie de puncte şi poate profita de pasul greşit făcut de Metaloglobus în jocul precedentă, cu Pandurii Târgu Jiu, disputată în Pantelimon.

Pronostic: 1x

Turris Turnu Măgurele- Viitorul Pandurii Târgu Jiu Sâmbătă ora 11.00

Liderul a intrerupt seria victoriilor în deplasarea, dificilă, de la Reşiţa. Viitorul Pandurii vine în Teleorman după victoria precedentă, din Regie, dar pare greu de crezut că Lincar şi jucătorii acestuia pot irosi prilejul unui nou succes important.

Pronostic: 1

Concordia Chiajna-FC Argeş Sâmbătă ora 12.30

Un alt joc de maximă importanţă al acestei etape în care Concordia va căuta să găsească toate cele trei puncte în faţa unei echipe cu pretenţii dar care nu se regăseşte în debutul noului sezon.

Pronostic: 1

ASU Poli Timişoara-CSM Reşiţa Sâmbătă ora 16.30

Un derbi al Banatului care nu găseşte deloc într-o postură favorabilă echipa antrenată de Mugur Guşatu. Reşiţenii nu împărtăţesc aceleaşi bune prestaţii de pe gazon propriu şi în disputele de pe teren străin.

Pronostic: 1

Rapid- SCM Gloria Buzău Duminică ora 12.30

Meci de impact pentru zona superioară a clasamentului între două dintre cele mai autorizate echipe dispuse să lupte pentru şefia eşalonului secund. Rapid a rămas în Regie şi pentru acest meci dificil în care orice rezultat pare plauzibil.

Pronostic: 1x

Farul Constanţa-Ripensia Luni ora 17.00

“Marinarii” se aşează bine, de la o etapă la alta, şi au prima şansă în confruntarea cu o altă echipe care pare bine ancorată la rigorile campionatului.

Pronostic : 1