Cum a scăpat Poli Iași de depunctare. „Dacă nu plăteam, rămâneam fără puncte”

Ieșenii au scăpat de o mare rușine! Dacă nu ar fi achitat până la sfârșitul lunii septembrie datorii de aproximativ 150.000 de euro aferente sezonului trecut, clubul din Copou ar fi fost depunctat.

Cum oficialii ieșeni nu au reușit să împrumute o sumă atât de mare de bani de la niciun om de afaceri, Comitetul Director și președintele executiv Adrian Ambrosie au decis să apeleze la vânzarea de jucători. Astfel, ieșenii s-au salvat în ultimul moment de la depunctare prin banii primiți de la FCSB în contul transferurilor tinerilor Ștefan Târnovanu (19 ani) și Iulian Andrei Tănasă (17 ani).

”Nu am ieșit până acum să spunem cu adevărat problemele cu care ne confruntăm, pentru a nu pune presiune negativă asupra echipei. Cert este că puteam fi depunctați dacă nu achitam o sumă mare de bani până pe 30 septembrie. Am căutat mai multe soluții până în ultimul moment și, cum nu am găsit pe nimeni care să vină alături de noi, eu împreună cu Comitetul Director am decis că una dintre soluții ar fi vânzarea celor doi jucători pe o sumă importantă de bani, ținând cont că în România sunt puține echipe care cumpără jucători. Noi suntem mulțumiți că am luat această decizie și am reușim să salvăm încă o dată echipa. Această decizie luată a salvat echipa de la depunctare. Am primit o moștenire grea de la managementul lui Horia Sabo, cu datorii foarte mari. În acest moment am ieșit la linia de plutire, dar încă nu am scăpat de griji”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.