Politehnica Iași, participantă la un puternic turneu juvenil în Ucraina

Grupa Under 13 a clubului Politehnica Iași, formată din copii născuți în anul 2007, a participat la puternicul turneu internațional ”Utmost Cup”, competiție desfășurată în orașul ucrainean Vinnytsya.

Elevii prof. Mihai Drăgoi și Andrei Minciună au disputat șapte meciuri, dintre care patru în grupe, clasându-se în final pe locul 12 din 25 de formații.

Politehnica Iaşi a făcut parte din grupa B, alături de formațiile ucrainene Șahtior Donețk, BRV-VIK, Vorskla Poltava şi Arsenal Kiev, înregistrând o victorie, două remize și un eșec: 6-1 cu Arsenal Kiev, 1-1 cu BRV-VIK, 0-0 cu Vorskla Poltava și 1-5 cu Șahtior.

La finalul jocurilor din grupă, Poli Iași s-a clasat pe locul 3, cu 5 puncte și un golaveraj 8-7, jucând în continuare în meciurile de clasament pentru locurile 9-16.

În primul meci, ieșenii au învins formația moldoveană Zimbru Chișinău cu 1-0, apoi au cedat cu 2-4 la Metalurg Zaporoje (Ucraina), după ce au condus cu 2-0, iar în ultimul meci au pierdut la loviturile de departajare cu echipa ucraineană BRV-VIK, scor 3-4, după 1-1 la finalul timpului regulamentar. Tot cu 1-1 s-a terminat meciul direct dintre cele două echipe și în faza grupelor.

”A fost un turneu reușit, la care au participat 25 de echipe din Ucraina, Republica Moldova și România, acestea fiind împărţite în 5 grupe. Ediția din acest an a fost a doua în care s-a jucat în sistem 11 la 11, printre participantele la turneu regăsindu-se școli de fotbal importante din estul Europei, între care Șahtior Donețk, Metalurg Zaporoje, Metalist Harkov sau Arsenal Kiev”, a declarat antrenorul principal al echipei ieșene, Mihai Drăgoi.

Antrenorii Mihai Drăgoi (principal) și Andrei Minciună (secund) au deplasat în Ucraina un lot format din următorii jucători: Morăraşu Cătălin, Gherman Fabyan (portari), Timofte Rareş, Dobrea Denis, Matei Robert, Plămadă Dragoş, Boz Andrei, Olariu Mario, Gheorghiu Ştefan, Petrilă Mario, Urbanovici Ianis, Barău Victor, Amironesei Mălin, Pleşca David, Ciapă Matei, Giurgiuveanu Emy, Ilie Vlad și Vasilachi Yanis.