Răzvan Toma este de părere că în preliminariile Euro 2020 Doar am încurcat Norvegia

Altă dată mă supărau rău pe nereușitele echipei naționale. Pe ce-a de-acum însă, am receptat-o cu mult calm. De ce?

Pe când eram elev sau mai târziu student, au fost destule extemporale sau lucrări de control cum li se mai spunea, respectiv examene, pentru care, din diverse motive mai mult sau mai puțin obiective, le-am aborda fără a fi învățat nimic. De aceea, când mă prezentam la aceste evaluări nu aveam vreo emoție, pentru că știam că nu am nicio șansă. Așa și înaintea acestor preliminarii, eram conștient că nu avem nicio șansă să ocupăm una dintre primele două poziții ale grupei. M-a surprins un pic faptul că am fost depășiți și de Norvegia. Acum însă, după ce am văzut ambele jocuri cu echipa din vestul Peninsulei Scandinave, mi se pare foarte logic să fim sub ea, ba chiar am avut… bulan contra ei, cum se zice în limbaj de cartier, căci nu am fi meritat niciunul din puncte pe care i le-am luat. De fapt, acum, când tragem linie, ne putem da seama că reprezentativa României n-a făcut în aceste preliminarii decât să încurce Norvegia, practic noi fiind un „arbitru” între ea și vecina Suedia. Urâciosul de Janne Andersson împreună cu elevii săi ar putea chiar să ne trimită niște bezele, în semn de mulțumire pentru ajutorul dat.

La ceea ce jucăm acum și ce valoare au jucătorii noștri, nu cred că vom trece nici de aceste baraje scoase din căciulă pentru impotenți. Poate doar dacă până în martie, dintr-o dată vor primi un spanac miraculos ca cel al lui Popeye marinarul, care să le umfle atunci mușchii.

Și încă ceva. Abordarea cu calm de care pomeneam la începutul acestui text mi-a venit și de la faptul că înfățișarea execrabilă a echipei „tricolore” din aceste două partide cu „bicolorii” din Suedia și Spania, despre care unii perorau că vom lua patru puncte, cade ca o haină perfect croită pentru Burleanu & Co. Adică ceva similar cu incompetența, demagogia, lăudăroșenia, lipsa de inspirație, superficialitatea etc, ceea ce n-avea cum să ne aducă vreun alt epilog.

  • Mot Dan 20 noiembrie 2019 at 11:53

    Acum ? Nu-i tarziu ? Ce a facut Burleanu pentru fotbalul romanesc ? Dar „vizionarul” Contra ? A fost un mare jucator ? (mai degraba mediocru) Ce a realizat ca antrenor ? Cat a antrenat pana sa fie numit la carma nationalei ? Restul e ….. Dar ce stim noi , astia (ca sa citez din „clasicii contemporani”) profani ? P.S. Regret ca antrenorul nationalei nu s-a comportat ca un adevarat banatean ! (daca esti prost stai acasa , d- aia nu prea vedeti banateni prin alte parti ) Dar ca sa procedezi asa trebuie sa-ti mearga mintea ….. Cu stima

Comments are closed.