România a câștigat cu mari emoții meciul cu Kazahstan

Lipsită de Cristina Neagu, care a fost menajată în perspectiva meciului cu Muntenegru, de mâine (ora 8.00), echipa feminină de handbal a României a câștigat (22-20) cu Kazahstan, însă după o evoluție modestă. 

Naționala de handbal a comis numeroase erori neforțate, îndeosebi în atac: pase greșite, mingi scăpate sau trimise la adversare, aruncări pe lângă poartă sau în portar din poziții ”unu la unu”… Iată doar o parte dintre erorile care au făcut ca echipa României să înregistreze o eficiență de doar 50% în atac: 22 de goluri marcate din 44 de aruncări! Și rezultat nefavorabil (8-9) în al doilea mitan. Iar totul a culminat în final de meci, când Kazahstan, o formație pe care România a surclasat-o (36-20) la ediția din 2015, a avut chiar ocazia să egaleze la 21! Noroc că adversarele au scăpat și ele mingea…
Tot mai criticat de oamenii de handbal, Tomas Ryde a declarat după meci, potrivit Telekom Sport: „Meciul a devenit mult mai greu decât mă aşteptam. Sunt fericit că am câştigat meciul. Să ne concentrăm asupra partidei următoare. Am menajat-o pe Cristina pentru meciul de mâine. Am încercat să iau decizii inteligente atunci când am alcătuit echipa. Am avut o mulţime de ocazii şi nu am reuşit să le concretizăm. Extremele au făcut şi lucruri bune. Nu am putut să blocăm aruncările de la şold ale adversarilor. Asta trebuie să rezolvăm pentru meciul de mâine. Muntenegru joacă după stilul celor de la Buducnost. Combinaţiile sunt aceleaşi. Cristina le cunoaşte foarte bine”.
Debut bun pentru portarul Diana Ciucă
În echipa României a debutat în meciul cu Kazahstan portarul Diana Ciucă, jucătoare ce a apărat 8 mingi din 19 (procentaj de 42%) – Denisa Dedu a avut un procentaj de 44% (4 aruncări parate dintr-un total de 9). Golurile României din meciul cu Kazahstan au fost înscrise de Pintea 5 goluri (din 5 aruncări), Seraficeanu 3 (4), Udriștoiu 3 (6), Vizitiu 3 (6), Dache 2 (2), Iuganu 2 (3), Perianu 2 (4), Pristăvița 1(3), Zamfirescu 1 (4). Celelalte ocazii de gol au fost risipite de Polocoșer (5 aruncări) și Florică (2).
România e obligată să bată Ungaria
Evoluția de astăzi stârnește îngrijorare în perspectiva ultimelor meciuri. Pentru a se clasa măcar pe locul 3 în Grupa C, cel din urmă care asigură calificarea în faza următoare a Mondialului din Japonia, România e obligată să câștige partida cu Ungaria, de vineri. Iar un succes mâine, cu Muntenegru, coroborat cu unul în fața reprezentativei maghiare i-ar permite să intre cu două puncte în Grupa Principală II.

Grupa C
Meciuri disputate
Muntenegru – Senegal 29-25
Ungaria – Kazahstan 39-15
România – Spania 16-31
Kazahstan – Muntenegru 21-30
Spania – Ungaria 29-25
Senegal – România 24-29
Spania – Senegal 29-20
Ungaria – Muntenegru 24-25
România – Kazahstan 22-20

Clasament
1-2. Spania 6 puncte
1-2. Muntenegru 6 puncte
3. România 4 puncte
4. Ungaria 2 puncte
5-6. Kazahstan 0 puncte
5-6. Senegal 0 puncte
Primele trei clasate se califică în faza grupelor principale

Partidele următoare

Mâine (4 decembrie)
Muntenegru – România (8.00)
Kazahstan – Spania (8.00)
Ungaria – Senegal (12.00)

6 decembrie
Muntenegru – Spania (8.00)
Senegal – Kazahstan (8.00)
România – Ungaria (12.00)

Meciurile sunt transmise la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport