Karateka de la ENPI Iași, premiați pentru performanțele din 2019

La finalul unui an plin de succese atât pe plan intern, cât și la competițiile internaționale de anvergură, Campionate Europene și Mondiale, karateka de la Clubul Sportiv ENPI Iași și-au primit răsplata din partea conducerii clubului.

În cadrul unei festivități organizate la sala de sport a Liceului Dimitrie Cantemir din Iași, în colaborare cu clubul Dojo Master, sportivii pregătiți de Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan (președinte și antrenor ENPI) și Răzvan Popa 4 Dan (antrenor ENPI, președinte și antrenor CS Dojo Master) au primit premii constând în trofee și diplome, nu înainte de a susține tradiționalele examene de grad sub ochii emoționați ai părinților, bunicilor sau în unele cazuri chiar ai copiilor.

În final, cei mai experimentați dintre sportivi, consacrați deja pe plan internațional, au încântat asistența cu câteva momente care le-au adus și medalii la Campionatele Mondiale și Europene din acest an.

A fost un moment emoționant în special pentru cei mici, care au susținut poate primele astfel de teste. Pentru ei, însă, prezența alături de medaliați la marile competiții reprezintă un imbold pentru a merge mai departe și pentru a aspira la performanțe în carieră.

La finalul festivității, președintele Constantin Adăscăliței și-a felicitat sportivii pentru performanțele din acest an și s-a declarat încrezător că 2020 va fi cel puțin la fel de bun.

”A fost un an plin de succese pentru clubul nostru, cu rezultate foarte bune nu doar pe plan intern, ci și la Campionatele Mondiale și Europene. România și-a confirmat din nou supremația la marile competiții, iar sportivii de la ENPI Iași au contribuit și ei cu multe medalii la această performanță. Tradiția merge mai departe la ENPI, un club care de 26 de ani a dat țării mulți sportivi de valoare și caractere adevărate șlefuite în spiritul karate-ului. Dincolo de rezultate, mă bucur că sala în care ne desfășurăm activitatea este plină cu copii și tineri dornici să facă sport. Asta e cel mai important. Iar ei îi au ca modele pe cei deja consacrați și vor să-i urmeze”, a declarat președintele și antrenorul clubului ENPI Iași, Sensei Constantin Adăscăliței 6 Dan, care a ținut să mulțumească sponsorilor și partenerilor din acest an: Primăria Municipiului Iași, printr-un program de finanțare pentru sportive, ATI Motors Holding, Mega Auto Iași – dealer Skoda, Rodotex Iași, Palas Iași, Inbit, Cotnari, Fenice Palas, COS Laboratories.

La rândul său, antrenorul Răzvan Popa speră ca anul viitor să fie cel puțin la fel de bun precum 2019. ”A fost un an încărcat, dar plin de rezultate, încununarea muncii noastre a venit la Campionatele Europene și Mondiale, unde am obținut rezultate foarte bune. Încheiem anul în forță, cu un examen de grad la care participă foarte mulți sportivi și așteptăm să intrăm în noul an cu rezultate cât mai bune. Obiectivul este Campionatul Mondial și European, dar asta după ce vom trece de Campionatele Naționale, unde trebuie să avem cât mai multe prezențe pe podium, condiția necesară pentru a merge la marile competiții internaționale”, a spus Răzvan Popa, acesta fiind completat de campionul mondial Dragoș Bălăiașa, cel mai bun sportiv al clubului ENPI (la egalitate cu Aurel Ciubotaru): ”A fost un an bogat, cu numeroase competiții și mă bucur că am reușit să obțin rezultate frumoase pentru club, pentru oraș, pentru țară. Am reprezentat România cu mândrie, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale din Germania, în luna noiembrie. A fost cel mai important rezultat din cariera mea de până acum, medalia de aur la seniori la Campionatul Mondial. Îmi doresc ca anul viitor să fie cel puțin la fel de bogat ca acesta. Antrenamentele nu vor avea pauză, pentru a putea menține tot ce am acumulat până acum”.

Iată cum arată TOP 10 al celor mai buni sportivi de la clubul ENPI Iași în anul 2019:

  1. Dragoș Bălăiașa și Aurel Ciubotaru – multipli medaliați la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale de karate tradițional – seniori
  2. Octavian Postolache și Iulian Dumitraș – multipli medaliați la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale de karate tradițional – seniori
  3. Bianca Balaur – multiplă medaliată la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale de karate tradițional – juniori
  4. Ioan Posteucă și Ciprian Hamăn – multipli medaliați la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale de karate tradițional – old seniori
  5. Patrik Munteanu – medaliat la Campionatele Naționale și Mondiale de karate tradițional – copii IV
  6. Ovidiu Popovici – pentru cel mai perseverant sportiv și instructor
  7. Marius Netcă – pentru cea mai rapidă ascensiune – centura maro
  8. Flavian Anuța și Alexandru Pricop – pentru perseverență și perspectivă – copii II
  9. Anișoara Teletin – pentru perseverență și seriozitate
  10. Dan Dănilă și Dragoș Romila – pentru cei mai longevivi sportivi.

Antrenori: Constantin Adăscăliței și Răzvan Popa. Instructor: Dragoș Bălăiașa.