Moș Crăciun a venit pentru sportivii de la CS Olympic Iași

Karateka de la Clubul Sportiv Olympic Iași au intrat în vacanță începând de sâmbătă. Nu înainte, însă, de a susține examenele de grad pentru promovarea la un nivel superior în cadrul unei festivități la care au fost invitați și părinți, bunici, prieteni ai sportivilor.

Evenimentul organizat de președintele și antrenorul clubului, Sensei Petronel Luca 3 Dan, a avut loc în sala de sport a Liceului Economic nr. 1 din Iași și s-a încheiat cu un moment mult așteptat de către copii, primirea cadourilor de la Moș Crăciun. Aceștia au primit, pe lângă diplomele de absolvire a examenelor și centurile aferente, cadouri constând în echipament și dulciuri.

Examenele au fost coordonate de antrenorul Irina Pătrăhău Pascaru și supervizate de Sensei Ștefan Timofte, invitat special la eveniment.

La final, președintele clubului, Petronel Luca, s-a declarat mulțumit de realizările din acest an. ”2019 a fost un an frumos, cu multe rezultate, cu bucurii, dar cel mai important este faptul că reușim să ținem coiii în sala de sport. Să ții un copil în sală timp de mai mulți ani este foarte important. E maximum ce poți realiza. Mai mult decât atât, astăzi, în preajma sărbătorilor avem examenele de grad, cadourile de Moș Crăciun pentru copii, premiem rezultatele foarte frumoase ale copiilor din acest an și vreau să-i amintesc pe Alexandru Luca, Dragoș Toma, Bogdan Mihăilescu, Rareș Ursu, Paul Stanache, copii care au adus rezultate atât la Campionatele Naționale, cât și la Campionatele Europene de la Pitești sau Campionatele Mondiale din Germania. Iată că se poate. Sunt 12 ani de când am înființat clubul Olympic și de la an la an am crescut frumos, am construit caractere frumoase. Sperăm ca anul 2020 să fie cel puțin la fel de bun, dacă nu mai bun”, a declarat președintele clubului Olympic Iași, Sensei Petronel Luca.

Invitatul special la examenele de grad de la clubul Olympic a fost Sensei Ștefan Timofte 6 Dan, președintele clubului Zanshin Tomești și primarul comunei din vecinătatea Iașiului, acesta fiind șeful comisiei de examinare. ”Îi mulțumesc colegului și prietenului Petronel Luca pentru că m-a invitat să fac parte din comisia de examinare. Sportul în general este în cădere, dar sperăm ca guvernanții noștri să-și îndrepte totuși atenția și către acest fenomen care înseamnă educație și sănătate. Cel mai mult mă bucură faptul că sălile de karate tradițional sunt aproape pline. Din punctul de vedere al rezultatelor, anul 2019 a fost foarte bun, au fost rezultate foarte bune la Campionatele Europene și Mondiale. Colegii mei au reușit performanțe frumoase pentru România. Și la Tomești încercăm să ducem tradiția mai departe, avem 40-50 de sportivi în sală la clubul Zanshin, iar de antrenamente se ocupă fiul meu (n.r. Ștefan Timofte junior). Pentru anul viitor, m-aș bucura să se revigoreze tot sportul din țara noastră, iar karate-ul să aibă rezultate tot mai bune la competițiile internaționale”, a spus Sensei Ștefan Timofte 6 Dan.