Răzvan Toma, iritat de factorii de decizie din fotbalul autohton. Incompetența și lipsa de discernământ, „cadourile” lor de sfârșit de an

Prima parte a sezonului s-a încheiat . A avut și bune, și destule mai puțin bune. Din ultima categorie este și faptul că a rămas cu o restanță. Nejustificat. De ce s-a întins atâta acest meci FC Voluntari – FCSB? Ce grozăvie s-a întâmplat în afara unei ploi ceva mai abundente? Sepsi cu Academica de ce au putut relua partida întreruptă din cauza ceții a doua zi, iar Voluntari cu FCSB nu? Să mai pomenesc de incompetență, judecăți de măsură diferită? Dar și cei de la LPF cresc odată cu țara.

Incompetenții din cealaltă gașcă care (cacofonia e intenționată) ar trebui să gestioneze problemele fotbalului, cei de la FRF, ca să arate că au și ei o legătură cu Liga I s-au apucat să dea sancțiuni, luându-i Astrei puncte, iar pe CFR Cluj oprind-o de la transferuri. Tocmai de cele mai bune echipe ale campionatului s-au găsit să se ia! Încep să cred și eu că unora le-a stat în gât performanța echipei ardelene din Liga Europa. Măcar stabiliți o regulă de-aia intangibilă, precum pe cele cu cei doi U21, ca titlul să-l ia automat FCSB. Ați scăpa și voi să mai tot dați atâtea „ordonanțe de urgență” și pe deasupra să le mai și justificați. Așa nici n-ar mai trebui să țineți prea multe conferințe de presă și atunci ați evita supliciul de a da afară ziariștii indezirabili (care sunt majoritari).

CFR Cluj este un lider meritat și dacă n-ar fi avut treabă pe-afară, adică în cupele europene, probabil că ar fi condus autoritar clasamentul. Astra a fost surpriza plăcută și dacă n-o distruge FRF în colaborare cu patronul său, probabil va avea un cuvânt de spus dacă nu la titlu, măcar la podium. FCSB este de lăudat pentru faptul că a reușit să treacă peste startul mizerabil pe care l-a avut, în care și-a bătut câteva recorduri negative, revenind la statutul de echipă cu șanse la titlu. Ea este ajutată și de această mizerabilă regulă de a se înjumătății punctele. O regulă care se aseamănă cu legile făcute de politicienii-hoți ai României, pentru cei care le împărtășesc îndeletnicirile, în care sunt încurajate lenea și șmecheria. Cât despre CSU Craiova, nu va avea probleme de a juca în play-off, dar cu șansele la titlu mai subțire. De fapt, nu le-a avut vreodată, doar au fost unii care au încercat să inoculeze naivilor această idee. Viitorul arată mai rău ca în anii trecuți, dar cred că și ea va rămâne între primele șase.

Dinamo va lipsi din nou de la masa fruntașilor, efectul „injecțiilor” lui Uhrin ml. încheindu-se un pic mai repede decât și-ar fi dorit cehul. Este foarte posibil să intre în primele șase o echipă care n-a mai fost până acum, Gaz Metan sau FC Botoșani.

La retrogradare să vedem cine o va însoți pe FC Voluntari în Liga 2. Vor fi implicate toate echipele de la locul 10 în jos.

Cifrele etapei

# CFR Cluj a marcat golul său 1100 în Liga I (prin Camora). # FC Botoșani a jucat al 250 -lea său a meci pe prima scenă, totodată urcând pe locul 37 în clasamentul all-time, depășind-o pe legendara Venus. # CSU Craiova a jucat meciul său 200 în Liga I. # Eugen Neagoe a izbutit în ultimul său meci la Hermannstadt a 50-a victorie în primul eșalon ca tehnician. # Cifre rotunde al numărului de meciuri pe prima scenă pentru Mladen (Viitorul) 100 și pentru Ivanov (CSU Craiova) 50. # La meciul de adio la CFR Cluj, Culio a izbutit și golul de adio, care totodată a fost al 20-lea pentru el în primul eșalon românesc. # Doi jucători din spațiul ex-iugoslav s-au aflat la primele lor reușite în Liga I: Ivančić (Chindia) și Sušić (CFR Cluj).