Ana-Maria Popescu Brânză, victorioasă în Grand Prix-ul de spadă de la Doha

Aflată pe primul loc în clasamentul mondial la spadă, Ana-Maria Popescu Brânză a ocupat locul 1 la Grand Prix-ul de la Doha. În finală, românca s-a impus cu 15-9 în fața italiencei Mara Navarria.
În urmă cu circa două săptămâni, Ana-Maria Popescu Brânză a ocupat locul 2 la etapa de Cupa Mondială de la Havana. Grație finalei din Cuba, ea a urcat pe locul 1 în clasamentul FIE la spadă. Iar succesul din Qatar i-a consolidat această poziție. Cu 210 puncte, stelista este singura reprezentantă a Europei în Top 5. În urma ei se află Sheng Lin (China / 161p), Man Wai Vivian Kong (Hong Kong / 155p), Yiwen Sun (China / 149p), Injeong Choi (Coreea de Sud / 143p) și Nathalie Moellhausen (Brazilia / 143p).
La Doha, până să atingă finala, Ana-Maria Popescu Brânză a trecut de Camille Nabeth (tabloul de 64), Katrina Lehis (”16”-imi de finală), Jung Hyojung (optimi de finală), Katharine Holmes (sferturi de finală) şi Tatiana Andriuşina (semifinale).
La concursul de la Doha, Amalia Tătăran (Dinamo) a fost învinsă de estona Kristina Kuusk pe tabloul de 64.
Cupa Mondială contează și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La spadă fete, până la finalul lunii martie, atunci când se va trage linie, au mai rămas de disputat trei concursuri: Barcelona (Spania) – 7 februarie (individual și echipe), Budapesta (Ungaria) – 6 martie (individual) și Chengdu (China) – 20 martie (individual și echipe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *