Echipele din Liga 1, mai bogate cu câte 100.000 de euro de la UEFA. Banii au însă o destinație precisă, nu se pot băga în salarii

Federația Română de Fotbal anunță că UEFA a acceptat să suplimenteze suma cuvenită din plățile de solidaritate cu peste 500.000 de euro. Astfel, suma totală care se va împărți cluburilor din Liga 1 este de 1.331.169 euro, susține www.frf.ro.

Federația Română de Fotbal va distribui această sumă celor 13 cluburi de fotbal din Liga 1 în mod egal, excepția fiind CFR Cluj, formație care a evoluat în grupele Europa League. Astfel fiecărui club din Liga 1 îi va reveni peste 100.000 de euro.

Ce înseamnă plata de solidaritate. Conform unor venituri estimate la 3,3 miliarde euro pe sezon, cluburile care nu participă la cupele europene vor împărţi la rândul lor premii de 660 milioane euro. Raportul propune ca 3,4% din totalul veniturilor, circa 116 milioane euro, să fie distribuite cluburile eliminate în tururile preliminare şi cluburilor care nu au reuşit calificarea în competiţiile europene. Plățile urmează să fie făcute de FRF ăn cursul acestui an.

Începând din sezonul viitor, plățile de solidaritate de la UEFA se vor face în funcție de principiul clasificării academiilor. Astfel, banii veniți de la UEFA vor fi împărțiți de FRF primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor, indiferent de eșalon. Condiția de a fi club profesionist este una impusă de forul de la Nyon. Cluburile vor avea obligația să investească banii respectivi la nivel de copii și juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tags