CSM București câștigă și o elimină pe Ferencvaros din lupta pentru ”sferturile” Ligii Campionilor

Învinsă la Budapesta la zece goluri diferență (23-33), în 25 ianuarie, echipa feminină de handbal CSM București și-a luat revanșa în această seară, impunându-se cu 27-24 (16-13) în fața lui Ferencvaros. ”Tigroaicele” au acumulat 9 puncte, cu care ocupă locul 4 în Grupa Principală I a Ligii Campionilor, în timp ce FTC Rail Cargo Hungaria este pe 6, cu doar 3 puncte, fiind practic scoasă din lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției.
În prima parte a disputei cele două formații au trecut succesiv la conducere, CSMB izbutind desprinderea înainte de pauză. În a doua parte a întâlnirii, ”Tigroaicele” au condus în permanență. Golurile au fost marcate de Cristina Neagu (8 goluri), Cvijic (7), Lekic (4), Grbic (3), Perianu (2), Pintea (2), Martin (1), respectiv Lukacs (7), Klujber (3), Kovacsics (3), Marton (3), Snelder (3), Hafra (2), Szucsanszki (2), Febreczeni-Klivinyi (1).
Celelalte partide ale etapei se vor disputa sâmbătă (Rostov Don – Metz) şi duminică (Team Esbjerg – Vipers).
CSM Bucureşti mai are de jucat la Metz, în 1 martie, și acasă, cu Vipers, în 7 martie.
În Grupa Principală 2 campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea, ocupă tot locul 4, urmând a juca mâine, la ora 20.00, în Slovenia, cu Krim Ljubljana, ocupanta locului 5.
Primele patru clasate din fiecare din cele două grupe principale se vor califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu meciuri tur-retur, programate între 3-5 şi 10-12 aprilie, pentru calificarea la Turneul Final Four. Acesta va avea loc la Budapesta, în 9-10 mai 2020, la Budapesta.