Mircea Rednic, optimist că poate obține puncte la Botoșani

În ciuda unui start ratat la Iași, cu trei înfrângeri în primele trei meciuri din acest an, antrenorul Politehnicii Iași, Mircea Rednic este optimist că echipa sa se va redresa în play-out. Rednic și-a felicitat adversarii din meciul de luni și și-a avertizat elevii că gazdele nu vor trata meciul superficial după accederea în play-off.

”Întâlnim o echipă deja calificată în play-off, o performanță pentru clubul din Botoșani. Ne va aștepta un meci greu, le-am spus și jucătorilor acest lucru, să nu creadă că gazdele se vor relaxa. Ei vor profita de această performanță și au gânduri mult mai mari decât simpla prezență în play-off. Sunt un club stabil, au luat etapă cu etapă și au intrat pe merit în play-off. Financiar sunt pe plus, au și vândut jucători buni, an de an ei reușesc să vândă 2-3 jucători. Dar eunt optimist. Băieții lucrează bine, le lipsește prima victorie”, a declarat Mircea Rednic.

Rednic nu va conta în meciul de la Botoșani pe căpitanul Cosmin Frăsinescu, suspendat pentru cumul de cartonașe, locul acestuia urmând să fie luat de Mihalache, care nu a prins niciun minut în 2020. ”În sfârșit, revine și Mihalache. Am avut o discuție cu el, a înțeles situația. Ghinionul lui este că s-a îmbolnăvit înainte de a începe campionatul, pentru că a avut evoluții bune în pregătire. A jucat cel mai mult”, a spus Rednic. De asemenea, Ștefan Târnovanu, Narcis Bădic, Andrei Radu și Kevin Luckassen au probleme medicale și nu vor juca.

Transferat zilele trecute, atacantul Habib Habibou este apt din punct de vedere fizic și ar putea debuta la Poli Iași în meciul de la Botoșani. ”Habibou va fi în lot. El a jucat mai puțin, dar s-a antrenat în Belgia. Testele au ieșit bine, poate duce cel puțin o repriză. Nu încep cu el, ci cu Andrei Cristea”, a spus Rednic.