Georgeta Popescu, desemnată de COSR candidatul României pentru Premiul Piotr Nurowski

Campioana olimpică la monobob, Georgeta Popescu a fost desemnată de către COSR să fie candidatul României pentru Premiul Piotr Nurowski. Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Român a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, această nominalizare.

Georgeta Popescu este prima sportivă din lume care a câștigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, pe celebra pistă de bob Olympia din Saint Moritz, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne 2020. Proba a fost inclusă pentru prima dată în programul olimpic al competiției, scrie pagina de Facebook a COSR.

Distinctia „Piotr Nurowski”, oferită din 2011 celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost creată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, cel care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidențială a Poloniei s-a prăbușit și toți cei 88 de demnitari de la bord și 8 membri ai echipajului au murit.

Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, EOC dorește să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanță și în acelasi timp să fie un exemplu pentru viitoarele generații în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valorile și principiile olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tags