Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași: ”Viitorul pare sumbru. Există risc de faliment la toate cluburile din România, nu doar la Poli Iași”

Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a declarat, luni, în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași, că nu doar Poli Iași, ci aproape toate echipele din Liga I sunt bântuite pericolul falimentului în viitor, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Există risc de faliment la toate cluburile din România, nu doar la Poli Iași. Dar eu cred că dacă toți vom pune umărul, să se dezvolte un proiect frumos, cum l-am gândit eu atunci când am venit la Poli, eu zic că Iașiul trebuie și merită să aibă o echipă care să o reprezinte cât mai frumos în campionatul românesc”. Paraschiv nu exclude posibilitatea de a apela din nou la Mircea Rednic pentru un ajutor, în cazul în care nu va găsi o sursă financiară pentru plata unor datorii către jucători: ” Chiar mi-e greu să vin acum cu o soluție. Încă nu știm ce soluții vom avea. Dar ne gândim, căutăm variante. Nu știm ce va fi cu drepturile TV. Cu toții ne dorim să se reia campionatul și să putem reîncasa banii din drepturi. Dacă nu vom găsi bani, da, există și această opțiune de a apela din nou la Mircea Rednic”.

Oficialul clubului din Copou discută în aceste zile cu colegii săi din staff-ul administrativ fel de fel de scenarii pentru viitor. Unul care pare tot mai sumbru nu doar pentru Poli Iași, ci pentru majoritatea grupărilor din Liga I, care depind de banii din drepturile de televizare. Paraschiv își păstrează însă optimismul și este convins că Iașiul are un atu prin faptul că are un antrenor ca Mircea Rednic, dar și un grup în vestiar.

”Viitorul arată destul de sumbru, dar nu doar Iașiul se află în situația asta. Toate cluburile se află într-o situație foarte grea, de fapt întreaga societate românească se află în aceeași situație. Dar fotbalul este un fenomen social care nu va lipsi nici pe viitor, așa că încercăm să gestionăm cât mai bine situația, astfel încât atunci când vom ieși din această stare de urgență să ne putem desfășura activitatea și pe viitor în condiții cât mai bune și cu rezultate cât mai bune. E o realitate. Toate veniturile noastre care urmau să ne ajute, încasări planificate de la diverși sponsori, contractele au picat. Am fost sunați de oameni din țară care mi-a spus că nu mai au posibilitatea să achite acei bani pe care ni-i datorau. Dar trecem printr-o perioadă în care trebuie să fim solidari cu toții și să înțelegem aceste lucruri. Îi înțeleg, sper ca și eu la rândul meu să fiu înțeles”, a mai spus Paraschiv, care nu exclude scenariul trimiterii angajaților în șomaj tehnic, deși încă nu se hazardează să dea un verdict în acest sens: ”Sper să gestionăm cât mai bine situația. Avem datorii pe luna februarie la toți jucătorii. Pe februarie în mod cert jucătorii vor încasa salariile normal, din martie încolo nu știu. Așteptăm o interpretare oficială a Ordonanței de Urgență. Sunt și scenarii de genul în care lumea va intra în șomaj tehnic, suspendarea contractelor de muncă pe perioada stării de urgență. Dar mi-e greu să ies acum cu o declarație oficială până nu văd ceva oficial, ca să știm cum o gestionăm. E o situație grea, dar ce vreau să subliniez este că la Iași suntem favorizați de faptul că avem un antrenor ca Mircea Rednic și un grup unit, avem o atmosferă foarte bună, inclusiv între partea administrativă și cea sportivă. Ne-am înțeles foarte bine până acum, ne-am susținut și cred că vom avea un punct de vedere comun, indiferent de cum va arăta acela. Eu sunt convins că la ce colegi am, împreună vom avea maturitatea să alegem ce este mai bine pentru noi toți. E clar că primează interesul de grup acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *