De ce să nu aibă și UEFA înțelegere?

În aceste zile tulburi în toată lumea, cauzate de această pandemie, o mulțime de manifestări din toate domeniile au fost fie amânate, fie anulate. Printre acestea și întrecerile fotbalistice interne de prin toată lumea.

Cele în sistem primăvară-toamnă abia începuseră, în timp ce celelalte toamnă-primăvară, majoritare, trecuseră de jumătate, cele cu play-off/play-out încheindu-se sau fiind pe cale de a se încheia sezonul regular. Mă voi referi acum la campionatele din țările încadrate în UEFA. În cazul în care COVID 19 și „isprăvile” sale nu sunt potolite mai repede, se tot vorbește despre „înghețări”, de a fi considerate clasamentele la zi ca finale. Asta din cauză că până la o anumită dată ar trebui comunicate la UEFA echipele participante în viitoarea ediție a cupelor europene. Cum toată omenirea face diverse sacrificii în asemenea vremuri, prea cuvioasa UEFA de ce ar fi scutită? Așa cum a mutat turneul final al Campionatului European cu un an, ar putea face ceva și în privința cupelor europene. Există destule soluții, și de a împinge datele de calendar, și de a modifica un pic competiția pentru a o mai scurta mai ales în privința preliminariilor greoaie cu multe meciuri inutile, așa încât toate competițiile interne ale Europei să se poată încheia și să-și decidă laureatele pe teren, nu în culise. Nimeni nu a pomenit de o asemenea posibilitate, ca și când ar trebui să ne supunem orbește regulilor UEFA, care nu ar fi făcute tot de oameni.

Situația în momentul întreruperii  în campionatele din țările UEFA cu sistem toamnă-primăvară (toate fiind oprite):

Albania: S-au jucat 26 etape. Au mai rămas 10.

Andorra: S-au jucat 18 etape din sezonul regular. Au mai rămas 3 etape din sezonul regular, plus câte 6 etape din play-off și play-out.

Anglia: S-au jucat 29 etape. Au mai rămas 9.

Armenia: S-au jucat 17 etape din sezonul regular. A mai rămas una din sezonul regular, plus 10 și 6 în play-off, respectiv play-out

Austria: S-au jucat 22 de etape, încheindu-se sezonul regular. Au mai rămas câte 10 etape de play-off și play-out.

Azerbaidjan: S-au jucat 20 de etape. Au mai rămas 8.

Belgia: S-au jucat 29 de etape de sezonul regular. Au mai rămas una de sezon regular și apoi 10 de play-off pe de o parte, iar pe de alta alte 10 de amestecătura aceea dezgustătoare între echipele de pe locurile 7-15 plus încă 3 din eșalonul secund.

Bosnia-Herțegovina: S-au jucat 22 de etape. Au mai rămas 11.

Bulgaria: S-au jucat 24 de etape din sezonul regular. Au mai rămas 2 etape de sezon regular, plus 10 și 14 de play-off, respectiv play-out

Cehia: S-au jucat 24 de etape de sezon regular. Au mai rămas 6 de sezon regular plus câte 5 de play-off și play-out.

Cipru: S-au jucat cele 22 de etape de sezon regular plus câte una de play-off și play-out. Au mai rămas câte 9 de play-off și play-out.

Croația: S-au jucat 26 de etape. Au mai rămas 10.

Danemarca: S-au jucat 24 de etape din sezonul regular. Au mai rămas 2 din sistemul regular plus 10 de play-off și câte 6 din ciudatul play-out împărțit la rându-i în două grupe!

Elveția: S-au jucat 23 de etape. Au mai rămas 13.

Franța: S-au jucat 28 de etape. Au mai rămas 10.

Germania: S-au jucat 25 de etape. Au mai rămas 9.

Gibraltar: S-au jucat cele 11 etape de sezon regular plus 18 etape plus 6 de play-off și 7 de play-out. Au mai rămas 4 de play-off și 3 de play-out.

Grecia: S-au jucat 26 de etape, încheindu-se sezonul regular. Au mai rămas 10 de play-off și 14 de play-out.

Irlanda de Nord: S-au jucat 31 de etape de sezon regular. Au mai rămas 2 de sezon regular, plus câte 5 de play-off și play-out.

Israel: S-au jucat 26 de etape, încheindu-se sezonul regular. Au mai rămas10 de play-off și 14 de play-out.

Italia: S-au jucat 26 de etape. Au mai rămas 12.

Kosovo: S-au jucat 22 de etape. Au mai rămas 11.

Luxemburg: S-au jucat 17 etape. Au mai rămas 9.

Macedonia de Nord: S-au jucat 23 etape. Au mai rămas 13.

Malta: S-au jucat 20 de etape. Au mai rămas 6.

Muntenegru: S-au jucat 23 etape. Au mai rămas 12.

Olanda: S-au jucat 26 de etape. Au mai rămas 8.

Polonia: S-au jucat 26 de etape de sezon regular. Au mai rămas 4 de din sistemul regular plus câte 7 din play-off și play-out.

Portugalia: S-au jucat 24 etape. Au mai rămas 10.

România: S-au jucat cele 26 de etape ale sezonului regular plus câte 2 din play-off și play-out. Au mai rămas 8 din play-off și 12 din play-out.

Rusia: S-au jucat 22 etape. Au mai rămas 8.

San Marino: Dintotdeauna a avut un sistem de disputare ilogic și avându-i în vedere „anvergura”, nu merită să ne aglomerăm mintea cu el.

Scoția: S-au jucat 30 de etape din sezonul regular. Au mai rămas 2 din sezonul regular plus câte 5 din play-off și play-out.

Serbia: S-au cat 26 de etape din sezonul regular. Au mai rămas 4 din sezonul regular plus câte 7 din play-off și play-out.

Slovacia: S-au jucat 22 de etape, încheindu-se sezonul regular. Au mai rămas câte 10 din play-off și play-out.

Slovenia: S-au jucat 25 etape. Au mai rămas 11.

Spania: S-au jucat 27 etape. Au mai rămas 11.

Turcia: S-au jucat 26 etape. Au mai rămas 8.

Țara Galilor: S-au jucat cele 22 etape ale sezonului regular plus câte 4 etape din play-off și play-out. Au mai rămas câte 6 etape din play-off și play-out.

Ucraina: S-au jucat cele 22 etape ale sezonului regular plus câte una din play-off și play-out. Au mai rămas câte 9 etape din play-off și play-out.

Ungaria: S-au jucat 25 etape. Au mai rămas 8.

# Nu am ținut cont și de restanțele existente