Opinie / Daniel Nazare se întreabă spre ce ne îndreptăm. Fotbalul nostru cel de toate zilele: amator sau tot , la mișto, profesionist?

Fotbalul românesc e plin de specialiști în medicină și în management. Unii știu mai bine decât epidemiologii ce e de făcut, alții sunt pricepuți la condus cluburi, nu pe banii lor, ci pe banii altora. Evident la tv, acolo unde numărul persoanelor din studio depășește lejer numărul ideilor inteligente despre fotbalul adevărat.

OPINIE / DANIEL NAZARE SCRIE DESPRE CUPLUL BURLEANU – GIGI BECALI. STATUL SĂ LE FACĂ STADIOANE DE ZECI DE MILIOANE DE EURO, IAR EI SĂ NU PLĂTEASCĂ TAXE ȘI IMPOZITE

Mai nou, profesioniștii fotbalului profesionist au uitat de arbitrii și de testele lor și nu are cine să le arbitreze amicalele. Păcat! Eu aș fi vrut să-i uite de tot, să arbitreze Justin Ștefan, iar la linii Gino Iorgulescu și Marius Mitran.

LPF nu se ocupă de arbitraj, doar le contestă. LPF nu se ocupă de teste, dar vrea ca meciurile să se joace. LPF n-a făcut teste antidoping că erau prea scumpe. Cu alte cuvinte, LPF nu face nimic. Ba da, am uitat: angajaíi așteaptă ziua de salariu.

Pentru domnii de la LPF, îi informez că în Germania 30 la sută din dreptuile tv de la prima ligă merg automat în a doua ligă. În Anglia, fiecare echipă retrogradată primește o sumă amețitoare când retrogradează. Pentru ce? Ca să susțină fotbalul mic ca să reziste cel mare. La noi, să le dăm în cap tuturor ca să rămânem noi! Care noi? Noi, cei mai isteți.

OPINIE / DANIEL NAZARE ARE O ÎNTREBARE PENTRU DOMNUL MINISTRU: IONUȚ STROE SE AFLĂ LA GUVERN SAU ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU ORAȘUL CRAIOVA?

Fotbalul românesc, fără o reformă clară, nu va merge în direcția bună. Pandemia ne-a clătinat, nu ne-a dărămat. Dar efectul e deja prost: s-a votat legea care permite cluburilor să cheltuiască orice sumă din bani publici. Adică Primăria din orice oraș poate să dea oricât la fotbal, nu mai e 5 la sută din buget ori bani doar pentru centru de juniori, acum e la liber!

N-aș avea nimic împotrivă dacă i-am spune fotbal amator. Dar cică e profesionist. Oare?

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————