Opinie / Daniel Nazare scrie despre antrenorul care te făcea să zâmbești indiferent de scor. Înainte să râdem cu Șumudică, a fost totuși Ionuț Popa

Antrenorul Ionuț Popa a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu o boală care l-a chinuit în ultimul an și jumătate. Chiar pe patul de spital, în urmă cu câteva luni, glumea cu un jurnalist la telefon. Așa mi-l amintesc mereu, cu zâmbetul pe buze. Înainte de Șumudică, a fost Popa. Ca să știe și cei mai tineri.

Pe vremea când antrena Iașiul, îl sunăm la Radio Sport Total FM, spre orele serii în weekend. Eu și Narcis Drejan încercam să păcălim orele de emisie să ne destindem. Ionuț Popa pleca de la Iași sau de la Timișoara spre Arad. Sfidând kilometrii, radarele și mașinile din față, ne răspundea mereu la telefon. Comentam meciurile, făcea politică și se amuza. „Jocul nostru este slab. Toțí suntem cu litera P: Primar, Prunea, Popa… iar noi jucăm tot cam ca litera p”. Eu și colegul meu ne tăvăleam de râs, trebuia să oprim și microfoanele ca să nu se audă în eter hohotele noastre.

Pe mine nu ma mai intoarce nimeni din drum, eu nu mai pot antrena escroci si nesimtiti. O sa vorbesc cu domnul presedinte Piros sa-si caute antrenor. Care să fie și escroc, și nesimțit
Ionuț Popa, când a plecat de la Șoimii Pâncota

Asa ceva eu n-am mai vazut dom’le, cred numai in Zanzibar se poate ca un antrenor sa fie demis la TV si imediat un altul sa fie numit tot la TV! Noi, antrenorii, nu avem respectul unul fata de celalat, nu suntem cum sunt arbitrii! Noi, cand ne prindem, nu stim cum sa ne dam in cap unul altuia
Ionuț Popa, după ce a flat că un antrenor a fost numit la tv

Voi sărbători în pielea goala, cu doua sticle de vin rosu si doua-trei masini frumoase langa mine. Spun masini pentru ca ma aude nevasta-mea:)
Ionuș Popa, după ce a promovat Poli Iași

Nu cred că a refuzat niciodată un interviu. N-am auzit asta. Dacă-i reproșam amical că a avut telefonul închis, ne spunea că a fost la țară și a tăiat porcul. De fiecare dată același răspuns.

Cu siguranță cu Ionuț Popa s-a dus o lume. Fără el, conferințele de presă vor fi mai monotone. Iar ca să râdem ne-a rămas Marius Șumudică. Trebuie să-l sunăm tocmai în Turcia. Rămânem cu antrenorii noștri care nu spun nimic după meciuri. N-au nerv, n-au cultură fotbalistică, n-au cuvinte, repetă același fraze meci de meci.

Nici măcar să se certe între ei nu știu. După ce ne plictisesc meciurile, l-am fi așteptat pe Popică la conferința de presă. Ce frumos ar fi fost și ce-am mai fi râs! Drum lin, Ionuț Popa!

Comments are closed.