OPINIE / Narcis Drejan scrie despre ce a ajuns Dinamo: Doar telenovele de București, cu lacrimi false și minciuni cu fani prostiți

Mai țineți minte telenovelele alea cretine, cu replici la care gospodinele 45+ cădeau în limbă și abia seara, când venea bărbatul acasă, ea îi spunea într-o spaniolă stricată: “Vasile, por favor, desnudate!”. Evident că Vasile nu-i mai dădea cu farfuria de ciorbă în cap, ci se apuca să facă copii cu gospodina. E posibil ca din rodul unei telenovele să fi apărut și Ricardo Grigore, pentru că numele pare luat tot din scenariile sud-americane, că deh, pe atunci nu exista Pablo Escobar, decât în cărți. Și așa a plâns și Ricardo, nu știm dacă este Ritchie, Richie, Rici sau Richi, după ce a pierdut cu 3-0, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, cu rivala FCSB.

De fapt, tot ce se întâmplă la Dinamo e o telenovelă. Jucătorii nu au chef de fotbal, fac greve, își cer drepturile, ceea ce este și normal, iar Don Nea Goiță este stăpânul casei, ca-n Sclava Isaura. Ricardo Grigore e Isaura sau Esmeralda. Plânge neîncetat. Îi lipsesc florile din jambiere și coșulețul cu bumbac, pe care să i le arate seara lui Don Nea Goiță. Dar el nu plânge din iubire sau că ar fi rănit. El plânge că un copil din Sinaloa, Cristiano Dumitru, i-a pus coșul în cap, i-a arătat cum se fac clătite cu oamenii, adică întorci personajul  din încheietură și hop, în secunda următoare îl vezi cum s-a învârtit pe iarbă precum clătita în tigaie. Și Ricardo, umilit, fără bani, plânge. S-a săturat de tot, de dușurile reci, de transferurile nerealizate, de nopțile în care colegii deschideau pet-urile de bere ieftină, din reclamele alea cu gustul amărui, de valoarea lui pe piață, undeva sub 10 lei în Premier League, dar ăla adevărat, unde a câștigat Liverpool. Și a izbucnit la Digi Sport, ca-ntr-o repetiție pentru Acasă TV: “Îmi vine să mă las!”.

Dragă Rici, Ritchie, Richie sau Richi, noi, ăștia care ne uităm la TV și mergem pe stadioane, când avem voie, și care te-am văzut și pe la naționala U21, te întrebăm, precum gospodinele după un episod remarcabil din Sclava Isaura, când Don Nea Goiță a rămas fără bani pe card și s-a dus pe plantația de bumbac și a luat-o pe Richi de păr și a trântit-o pe pământ: “De ce se opun ăia din DDB să te vând?”. Ah, da, întrebarea: Păi, te-ai apucat vreodată de fotbal? Pe bune, mai bine du-te în America de Sud, dacă se mai fac telenovele, că gestul ăla e super penibil. Te bat copiii din curtea școlii, care au amânat BAC-ul pentru a termina campionatul, după pandemie, iar tu vii și plângi?

Bine, tu, săracul, n-ai nicio vină, că dacă te-ai născut în epoca telenovelelor, doar asta ai învățat, să plângi, nu să fii bărbat, mai vor unii să te pună și căpitan! Vina e a lui Don Nea Goiță, noi știm foarte bine, că telenovela are final previzibil, am vorbit cu tanti Lucica, de la 3, care e expertă în producții sud-americane, fără pic de acțiune, și mi-a zis că la final ăsta de la Rin îi prostește pe toți, le ia banii și dispare. Bine, și tu poți fi acționar la DDB, dar nu știm dacă în Liga a II-a sau a IV-a, aici intervine partea mistică a telenovelei, că de aia îmi și place să scriu despre ea, îmi stârnește inteligența, mă face să aștept ziua următoare, dar mai ales sezonul următor.

Și da, Richi, Rici, Ritchie sau Richie, de plâns ar trebui să o facă băieții ăia, 7.689, care au băgat în fundul vostru, din buzunarele proprii, din munca lor cinstită, 2.611.201 lei, dar pentru a renaște, nu pentru a le îngropa speranțele. Rămâneți aproape, urmează episodul de duminică seara, cu Mihaelo Teja, a se citi TEHA, că e mexican, unde cică se răzbună Rici și nu mai plânge. Bine, e doar o speculație a babei senile de la etajul 2, eu nu o cred!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *