Opinie / Daniel Nazare nu vede niciun viitor într-un sistem cu 16 sau 18 echipe. E ca și cum în loc de vin am prefera poșirca și am fi mulțumiți

Toată lumea vrea 16 echipe, toți vor să renunțăm la playoff și la playout. Să ajungem chiar la 18 echipe cu campionat ca înante de 1990. Mulți au uitat cum a fost atunci și cum erau ultimele etape.

OPINIE / DANIEL NAZARE ÎNCEARCĂ SĂ ÎNȚELEAGĂ ÎNREGIMENTAREA LUI MIRCEA LUCESCU LA DINAMO KIEV. LA 75 DE ANI PRIVEȘTE ÎNAINTE, NU SE UITĂ ÎNAPOI

De la locul 6 la locul 13 erau 8 formații care traficau punctele în ultimele runde, iar conducătorii dădeau în judecată jurnaliștii pe finalul întrecerii, ziariști care scriau adevărul despre acele rușini de confruntări. La fel cum s-a întâmplat acum prin Italia, prin ultimele etape: Udinese-Lecce 1-2, Parma – Atalanta 1-2 sau Genoa – Verona 3-0. Cei care urmăresc Serie A știu bine la ce mă refer.

Să nu omitem veșnicele reciprocități din Divizia A: eu bat acasă, tu bați la tine acasă. În actualul sistem, punctele sunt importante pentru că se înjumățesc și rămâi cu puține. Gaz Metan cu Astra s-ar fi înțeles de minunte, ambele fără bani, iar Voluntariul cu Clinceniul, în numele județului Ilfov, ar fi putut da și ei o bara-bara.

Unde sunt de acord e ca acele echipe fără licențe în cupele europene să nu mai joace sau să fie eliminate din competiție pentru că încurcă toate celelalte echipe, indiferent dacă e campionat normal sau playoff/playout.

OPINIE / DANIEL NAZARE SCRIE DESPRE TEMERILE LUI JUSTIN ȘTEFAN: 5 MOTIVE PENTRU CARE FOTBALUL ROMÂNESC DĂ VINA PE CORONAVIRUS CÂND ARE ALTE VICII

La ora asta, la ce fotbal avem, sunt adeptul actualui sistem. Înainte de 1990 erau echipe bune în provincie, fotbalul era susținut de fabrici și de uzine, nivelul era mai ridicat. Astăzi nu facem decît să diluăm un campionat și așa prost. E ca și cum într-o sticlă de vin, jumătate plină, am pune apă. Apoi vrem să bem și să fie un gust bun. Nu va fi niciodată. Va fi o poșircă.

 ——————————————————————————————————————————————————-

                                                                                                                                                                                              Daniel-Andrei Nazare senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

————————————————————————————————————————————————————

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *