Culturistul ieșean Alexandru Iordan, dublu campion balcanic

La Drobeta Turnu Severin au avut loc zilele trecute Campionatele Balcanice de culturism-fitness pentru juniori și seniori, competiție la care a participat și sportivul ieșean Alexandru Iordan, legitimat la clubul CSM Iași.

Elevul antrenorilor Felicia Purice Russ și Cristian Russ a avut evoluții foarte bune atât la juniori, cât și la seniori, reușind să cucerească două titluri balcanice la Men’s physique, dar și două titluri de campion absolut. Trebuie subliniat faptul că Iordan este în ultimul an de juniorat, astfel că aurul de la seniori este cu atât mai important, dătător de speranțe pentru Campionatele Europene din Spania, care bat la ușă. România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni la întrecerea la care au participat sportivi din cinci țări.

”Alexandru Iordan ne-a surprins din nou plăcut pe toți. După evoluțiile foarte bune pe care le-a avut la Campionatele Naționale de la Sibiu, Alex a confirmat și la Campionatele Balcanice. Ținând cont de faptul că el se află în ultimul an de juniorat, am decis să-l înscriem și la seniori, pentru a vedea potențialul lui la un concurs puternic. Iar rezultatele au fost conform așteptărilor. Alex a luat titlul balcanic la juniori, adjudecându-și și titlul de campion absolut al categoriei, iar la seniori a recidivat, luând medalia de aur la categoria lui, dar și titlul de campion absolut, în disputa cu campionii de la celelalte categorii. Și-a făcut foarte bine treaba, iar aceste rezultate foarte bune ne dau speranțe că Alex va fi un senior redutabil”, a declarat prof. Felicia Purice Russ, cea care se ocupă împreună de soțul ei Cristian Russ de pregătirea sportivilor de la CSM Iași.

Doi sportivi de la CSM Iași în delegația României la Europenele din Spania

Cele două titluri balcanice obținute de Alex vin să confirme forma foarte bună în care se află sportivul ieșean cu câteva zile înainte de Europenele din Spania, eveniment ce va avea loc în perioada 15-21 septembrie, la Santa Susanna, localitate aflată la 80 de kilometri de Barcelona. La regalul continental va participa de la CSM Iași și campioana mondială de anul trecut, Ștefana Sandu.

”Săptămâna viitoare va avea loc în Spania, la Santa Susanna, capitala fitnessului european, Campionatele Europene, iar din delegația României fac parte și sportivii noștri Ștefana Sandu și Alex Iordan. Ar fi trebuit să meargă și Sebi Șerpescu, dar am decis împreună cu soțul meu să-l păstrăm acasă și să-l menajăm pentru Campionatele Mondiale ce vor avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 23-26 octombrie, când sperăm ca el să cucerească din nou titlul mondial. Sperăm la noi medalii la Europenele din Spania, ne dorim ca Ștefana și Alex să facă o figură frumoasă. Va fi însă un Campionat European atipic, pentru prima dată sportivii noștri nu vor fi asistați din sală de antreorii de la club. Și asta din cauza regulilor foarte stricte, fiecare țară având dreptul la câte un delegat”, a mai spus prof. Felicia Purice Russ.

Dacă Iordan va fi la al treilea concurs din acest an, după Naționalele de la Sibiu (aur la seniori și argint la juniori) și Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin (aur la juniori și seniori), Ștefana Sandu este la primul concurs din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *