OPINIE/ Alin Buzărin îl cere imperios pe Dennis Man în formula de start de la Reykjavik Da, fac lobby pe față!

Întâmplarea a făcut să scriu două texte după ultimele două meciuri ale FCSB-ului, Bačka Topola și FC Argeș. De fiecare dată l-am lăudat pe Dennis Man, după Bačka Topola mai cu măsură, însă după hat-trick-ul cu Argeșul, de-a dreptul abundent. Am distribuit textele pe Facebook, ca și acum, ca și de fiecare dată când scriu. Acolo, la comentarii, cineva îmi reproșa că fac lobby pe față!

Da, omul are dreptate, fac lobby pe față pentru un fotbalist care într-un interval de 72 de ore a marcat de șase ori și în plus a transformat penalty-ul decisiv de departajare, care a dus FCSB-ul mai departe în Europa League. Dacă a cere prezența în echipa națională a unui jucător cu astfel de cifre și de evoluții înseamnă a face lobby pe față, atunci recunosc deschis și sincer că asta am făcut și fac. LOBBY PE FAȚĂ!

La Reykjavik aproape sigur n-o să-l avem pe Florinel Coman, iar cu Ciprian Deac sunt în continuare probleme. Și-atunci cine e cel mai îndreptățit „winger” al nostru pentru titularizare? (am uitat să spunem aripă, extremă, atacant lateral și iată-mă molipsindu-mă neașteptat de englezisme după aproape o jumătate de veac de privit fotbalul).

Man trebuie să joace din primul minut contra Islandei! Să uite că la precedenta convocare a fost lăsat la U21, pentru două meciuri subțirele, cu Finlanda și Malta, și nu convocat să evolueze în două confruntări tari, de seniori, cu Irlanda de Nord și Austria. Ce a fost, a fost. Acum e altă etapă, sunt alte meciuri, trei la număr, dar cel care ne interesează în mod deosebit e cel din 8 octombrie, din capitala Islandei.

Echipa națională va disputa trei partide în pauza din octombrie. Program dens, așa cum n-a mai avut niciodată. După Islanda, la trei zile se va merge în Norvegia, apoi după alte trei zile vine Austria la București. Alteori se jucau două partide, însă rar erau doi adversari puternici. Îndeobște, câte o partidă grea era asezonată cu câte o „recreație”, vreo Malta sau vreo altă echipă din aceeași categorie valorică. Acum, toate cele trei meciuri sunt foarte grele!

Însă cel mai important e primul. Cu Norvegia și cu Austria e vorba de niște puncte care se adună într-un clasament al unei grupe în care am pornit destul de bine. Cu Islanda, însă, e vorba de totul sau nimic. Dacă pierdem la Reykjavik, spunem adio turneului final de la care găzduim și noi patru meciuri. Dacă batem, mai avem o misiune în noiembrie, de a trece de învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria. A rata participarea la un turneu final care se dispută în altă parte e un eșec pe care l-am mai trăit. A nu fi însă la o comprtiție pe care o găzduiești, ar însemna o imensă dezamăgire. De aceea, pe 8 octombrie, în Islanda, echipa națională trebuie să fie în cea mai bună formă, alcătuită din jucătorii ei cei mai buni.

De aceea fac lobby pe față pentru Dennis Man. Aș fi făcut și pentru Florinel, dar s-a accidentat din păcate. Fac lobby pe față și pentru revenirea lui Deac, și pentru Cicâldău, care după groaznica accidentare de săptămâna trecută a revenit cu acel gol extraordinar din lovitură liberă. Fac lobby și pentru Alibec, să nu-și piardă forma bună de la Klagenfurt, și pentru Răzvan Marin, care dacă mai prinde tricoul de titular al lui Cagliari în cele două etape care mai sunt până atunci, trebuie obligatoriu luat în calcule. Fac lobby pe față pentru inspirația lui Mirel Rădoi, fac lobby pentru oricine și pentru orice care ne poate ajuta să ne calificăm.

Asta e menirea unui om care scrie opinie de aproape treizeci de ani. Să facă lobby pe față pentru ai săi!

  • Valentin Dumitrache 21 septembrie 2020 at 16:29

    Cum sa nu faci lobby pentru acest HATTRICKMAN ? Pe de alta parte ma intriga aceste prevederi idioate ale regulamentului, care cauzeaza bataia de joc fata de tinerii fotbalisti. Un tanar fotbalist de la Iasi, a jucat in total trei minute in trei meciuri. Trebuie facut ceva !
    Bravo, SIMONA !

  • Valentin Dumitrache 21 septembrie 2020 at 16:31

    Cum sa nu faci lobby pentru acest ( nu ma lasa sa postez, am scris pe pagina mea, cum l-am numit)? Pe de alta parte ma intriga aceste prevederi idioate ale regulamentului, care cauzeaza bataia de joc fata de tinerii fotbalisti. Un tanar fotbalist de la Iasi, a jucat in total trei minute in trei meciuri. Trebuie facut ceva !
    Bravo, SIMONA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *