Daniel Pancu: ”Nu mergem la Craiova ca mielul la tăiere”

Veniți după două victorii consecutive, la Arad și acasă cu FCSB, ieșenii speră să dea lovitura și pe terenul liderului CSU Craiova, vineri, în primul meci al etapei a 6-a a Ligii I.

Antrenorul Daniel Pancu a început conferința de presă susținută înainte de plecarea în Bănie prin a lăuda echipa gazdă și a afirmat că nu prea a găsit puncte slabe la trupa pregătită de Cristiano Bergodi. ”Întâlnim liderul, un club foarte bine dezvoltat pentru nivelul României, plecând de la stadion, infrastructură, condiții, patron potent și priceput, jucători de zeci de milioane de euro adunați, un antrenor pe care îl respect enorm. Jucăm cu liderul, echipă care nu a pierdut niciun punct până în acest moment, o echipă pe care am analizat-o și am căutat să-i găsesc puncte mai slabe. Dar nu prea îi găsesc, atacă foarte bine pozițional, foarte buni pe contraatac, foarte buni la faze fixe, cred că sunt absolut meritat pe primul loc acum”, a declarat Daniel Pancu.

”Nu mergem ca mielul la tăiere!”

Tehnicianul i-a avertizat însă pe liderii Ligii I că Poli Iași nu va merge în Bănie ca o victimă sigură. ”Dar nu mergem acolo ca mielul la tăiere, de asta să fiți siguri! Mergem ca la o sărbătoare a fotbalului! Căutăm să ne continuăm procesul nostru de integrare a jucătorilor, care până acum au răspuns extraordinar de bine. După ce am primit opt goluri în două meciuri am reacționat de o manieră extraordinară marcând noi opt goluri în două partide”, a mai spus Daniel Pancu, care este conștient de faptul că Poli trebuie să-și ia măsuri și că riscă să ia multe dacă nu va fi o echipă scurtă: ”Ținând cont de adversar, de calitățile lor, va trebui să ne luăm anumite măsuri. Trebuie să fim atenți, pentru că dacă ne descoperim, dacă vom fi la fel de lungi în anumite moment ca și cu UTA, și cu FCSB, riscăm să primim foarte multe goluri”.

”Vom vedea nivelul real la care ne aflăm”

Pancu a făcut un apel la suporterii Iașiului să rămână cu picioarele pe pământ după cele două victorii consecutive. ”Am ieșit prin oraș, am văzut că starea de spirit a oamenilor s-a schimbat, mulți au devenit peste noapte foarte optimiști. Nu, noi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să știm exact poziția în care suntem, să știm diferențele între noi și echipele de top ale României. Mergem pe tereul liderului, o echipă foarte bună și vom încerca să scoatem maximum de la acest joc. Nu am avut parte cu FCSB de acel meci în care nu avem nimic de pierdut, în care întâlnim jucători de zeci de milioane, avem parte acum. Vom vedea acum nivelul real la care suntem”, a mai spus Daniel Pancu, care și-a lăudat jucătorii pentru faptul că s-au comportat exemplar la antrenamente în ultima perioadă, deși au fost probleme financiare. ”Băieții au primit salariile pe iulie și o parte pe august, suntem undeva aproape la zi cu salariile. E foarte important! Băieții s-au comportat extraordinar o lună și jumătate, cu toate problemele din urmă, felicitări! Asta înseamnă că au un caracter foarte bun”.

Poli Iași nu va conta în acest meci pe stoperul Cosmin Frăsinescu, aflat în recuperare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *