Opinie / Daniel Nazare scrie despre metehnele zilelor noastre. Fotbalul românesc dă vina pe orice și oricine, doar pe el nu!

Toate topoarele cad tăios pe Mirel Rădoi pentru că nu ne-am calificat la Euro 2020 sau Euro 2021. Nu discutăm de fotbaliști, pe unde evoluează și ce fac, nu vorbim despre ce am făcut la nivel de copii și juniori în ultimii două decenii și nici despre campionatul nostru amărât.

OPINIE / DANIEL NAZARE SE ÎNTREABĂ: MODELUL SPANIOL FACE SAU NU BINE FOTBALULUI ROMÂNESC? DE CE E LA MODĂ PRIMERA ȘI SEGUNDA

Subiectele la zi sunt de ce nu avem tehnologia video VAR și de ce nu mergem la turneul final în care suntem gazdă pentru alții, nu și pentru noi.

Știm exact pe ce să dăm vina cînd nu avem rezultate

Recentul meci Dinamo – Craiova și necalificarea tricolorilor ne acaparează, dar ne duc pe piste false. Dinamo nu merge de mai mulți ani, dar presiunea e acum. Ca și la națională, efectele vin din trecut nu de azi. Ce conducere a avut Dinamo, cum a schimbat antrenorii și jucătorii, care a fost strategia. Dar acum e de vină arbitrajul lui Feșnic. Și, evident, Contra.

Când vom învăța să nu mai gândim minimalist, vom avea șanse de însănătoșire. Rezultatele unei companii nu se văd după ce ai doi manageri și șapte angajați. Vom avea echipa națională când vom investi în copii și juniori, cînd vom pregăti antrenori cu minte, când vom instrui manageri și când vom scăpa de obiceiurile vechi, inventate de Mircea Sandu și brevetate de Răzvan Burleanu.

Altfel tot timpul vom da vina pe antrenor, Rădoi sau Contra, pe gazon și pe arbitraj, uneori pe ghinion și vremea de afară. Sunt scuze ieftine pentru oameni mici.

Comments are closed.