OPINIE / Daniel Nazare scrie despre eliminarea lui Marius Avram de pe lista FIFA. De când e tinerețea virtute și nu mai contează experiența?

Într-o ședință recentă a Comisiei Centrale a Arbitrilor, șeful Kyros Vassaras a anunțat oficial înlocuirea lui Sebastian Colțescu (Craiova) și Marius Avram (București) cu Andrei Chivulete (București) și Marian Barbu (Făgăraș Brașov).

OPINIE / DANIEL NAZARE SCRIE DESPRE METEHNELE ZILELOR NOASTRE. FOTBALUL ROMÂNESC DĂ VINA PE ORICE ȘI ORICINE, DOAR PE EL NU!

Grecul n-a consultat pe nimeni din comisie, a decis de unul singur. Chiar dacă Alexandru Deaconu, colegul lui în ale șefiei arbitrilor, a întrebat dacă nu e o decizie cam dură, n-a primit răspuns. Acesta din urmă a afirmat că e un risc, pentru că Marius Avram ar putea să se retragă și din activitatea internă, iar retragerea lui ar însemna o lovitură pentru arbitrajul românesc. Atenție: Marius Avram are 41 de ani, ar mai putea arbitra încă 4 sezoane.

Marius Avram are și coloană vertebrală și orgoliu

Decizia a suprins în dreptul lui Marius Avram, arbitru cu vastă experiență, care a avut evoluții apreciate la nivel intern și internațional, în condițiile în care Marcel Bârsan, ultimul pe lista FIFA, n-a condus nici măcar un joc în această perioadă la nivel european.

Kyros Vassaras a invocat girul tinereții. OK. Dar oare tinerețea e mai importantă decât valoarea și experiența? Mai importantă decât erorile pe care le comiți sau le poți comite? Sunt întrebări care nu developează adevărul gol-goluț.

Deunăzi, echipa Under 21 a fost semifinalistă la Euro, la nivel de seniori suntem la periferia continentului. Dacă-i ducem pe toți jucătorii la echipa mare, ajungem semifinaliști? E o logică fără sens.

Marius Avram, pentru că are coloană vertebrală, orgoliu și o liniște financiară, va părăsi fotbalul. Mult prea devreme. Rămănem cu tinerii dornici de afirmare care vor fi tocați, seară de seară la tv, de pensionarii Crăciunescu, Porumboiu și Balaj. Și cu Vassaras la Salonic, și cu Burleanu fără nicio opinie. Viitor de aur arbitrajul nostru are:)