Opinie / Daniel Nazare scrie despre supărările și necazurile lui Dan Petrescu. Dacă ești atât de bun, de ce nu antrenezi pe Aerostar Bacău?

Opinie-Nazare_Web_901x600

Dan Petrescu e supărat pe toată lumea: pe arbitraje, pe conducere, pe jucători, pe programarea meciurilor. Mai lipsește Trump, Orban și coronavirusul. Nu scapă nimeni. Iar victimizarea continuă la cote care l-ar face invidios pe Ionuț Chirilă.

OPINIE / DANIEL NAZARE SE ÎNTREABĂ: MODELUL SPANIOL FACE SAU NU BINE FOTBALULUI ROMÂNESC? DE CE SUNT LA MODĂ PRIMERA ȘI SEGUNDA

„Eu am cerut jucători și arbitraje corecte! Arbitraje corecte nu am… Nu am cerut să mă ajute niciodată, dar să fie corecți. Păi, tată, ei (n.r.: conducătorii) trebuie să se ocupe și să vorbească. Ce ne facem? Eu să vorbesc? M-am săturat să vorbesc. Trebuie să vorbească să-mi asigure arbitraje corecte”, a răbufnit Dan Petrescu, după meciul cu Gaz Metan Mediaș, pierdut cu 1-2 acasă.

Păi, dacă orice conducere ar aduce fotbaliștii pe care-i vrea antrenorul, unde am fi? Toni Petrea îl vrea pe Messi și Haaland, Contra pe Luis Suarez și Correa, iar Bergodi pe Cristiano Ronaldo și pe Immobile. Emil Săndoi s-ar mulțumi cu Mbappe, iar Daniel Pancu ar miza pe Ibrahimovici, sigur i-ar plăcea Tămăioasa Românească de Cotnari.

Daniel Nazare despre Dan Petrescu: La fotbal se mai și pierde”

Marea calitate a unui antrenor este de a face, din echipa pe care o are, o echipă competitivă. Dacă la CFR Cluj aduci cei mai buni jucători, iar Craiova, să dăm un exemplu, nu aduci fotbaliști buni, cu ce e mai bun Petrescu decât Bergodi?

OPINIE / DANIEL NAZARE SCRIE DESPRE ELIMINAREA LUI MARIUS AVRAM DE PE LISTA FIFA. DE CÂND E TINEREȚEA VIRTUTE ȘI NU MAI CONTEAZĂ EXPERIENȚA?

Du-te la Aerostar Bacău, salvează-i de la retrogradare din Liga 2, în 2021 îi promovezi, apoi în 2022 te bați la Europa League… Dacă ești valoros, faci dintr-o echipă slabă una de top. Și toată lumea te respectă, îți recunoaște valoarea. Cum pierzi, cum urli la tv că te-a furat nu știu cine și nu ți-a luat patronul nu știu ce jucători vrei tu… Dan Petrescu, asemenea lui Mircea Lucescu atunci când era mai tână, nu poate accepta că la fotbal mai și pierzi.

Ca să dăm un alt exemplu: Ilie Poenaru a făcut din Academica Clinceni o echipă de prima jumătate a clasamentului îm Liga 1, în doi ani și jumătate dintr-una modestă de eșalon secund. Cu buget de 300-400.000 de euro. Cine îmi garantează că Ilie Poenaru, cu lotul lui CFR Cluj, nu merge mai departe cu FC Sevilla sau nu elimina în vară pe Dinamo Zagreb?

Wizz Air și Blue Air, rută directă Bacău – Londra

Dintre echipele de top, cu excepția celor de la FCSB, CFR Cluj a făcut cele mai scumpe transferuri. Așa că, înainte de a urla, să se uite domnul Dan Petrescu un pic în urmă. Câți bani a cheltuit în ultimii ani spre deosebire de CSU Craiova, cea cu care s-a bătut la titlu.

Domnul Petrescu, vă băgați la Aerostar Bacău? Chiar au nevoie de un profesionist ca dumneavoastră, Vă vând un pont: au conducători care se pricep la arbitraj și știu să pună și presiune, nu ca la CFR Cluj. În plus, baza e lângă aeroport. Dacă vine oferta de la Chelsea au linie directă Bacău – Londra. Și Wizz Air, și Blue Air. La alegere!