Doi sportivi de la CSM Iași, aur și argint la Mondialele de culturism-fitness pentru seniori din Spania

Delegația României a obținut rezultate de excepție la Campionatele Mondiale de culturism-fitness pentru seniori desfășurate în week-end în stațiunea spaniolă Santa Susanna. Tricolorii au cucerit 11 medalii, dintre care 3 de aur, 3 de argint și 5 de bronz, obținând și alte 7 clasări în primele 6 locuri.

Un rezultat de excepție a fost obținut de ieșeanul Alex Iordan, care la finalul ultimului an de juniorat a devenit campion mondial la seniori în proba Men’s physique. Sportivul pregătit la CSM Iași de antrenorii Felicia Purice Russ și Cristian Russ a devenit primul junior al delegației țării noastre medaliat cu aur Mondialele de seniori din Spania. Pe locul 2 în această probă s-a clasat un alt sportiv legitimat la clubul ieșean, Sebi Șerpescu, și el tot junior. Interesant este faptul că în urmă cu două săptămâni, la Mondialele de juniori desfășurate în țara noastră, la Cluj-Napoca, cei doi sportivi s-au clasat tot pe primele două poziții, dar în ordine inversă: Șerpescu – campion mondial și Iordan – vicecampion.

În momentul în care a aflat că a devenit campion la seniori, Alex Iordan a izbucnit în lacrimi pe podiumul de premiere. ”A fost un moment cu adevărat emoționant pentru mine, un moment trăit cu foarte multă intensitate. Antrenamentele au fost pe măsură, regimul pe măsura ambiției mele, m-am ambiționat la maxim după ce m-am clasat pe locul 2 la Cluj și mă bucur foarte mult pentru acest titlu. Schimbarea pozării a fost factorul esențial acum. Am reușit să-mi pun în valoare punctele forte, iar arbitrii m-au interpretat diferit. Sunt mândru pentru acest titlu, pentru faptul că sunt primul junior care a participat și a luat aurul la seniori. Șocul a fost extrem de mare, pentru că pe scenă mi-au dat lacrimile. Numai eu știu prin ce fel de antrenamente am trecut, prin ce regimuri, ce sacrificii am făcut pentru a ajunge aici”, a declarat proaspătul campion mondial Alex Iordan, 23 de ani, practicant al fitness-ului de la vârsta de 15 ani.

La rândul său, antrenoarea emerită Felicia Purice Russ, de la clubul CSM Iași, s-a declarat entuaziasmată de cele două medalii obținute de elevii săi în Spania.

”Alex Iordan și Sebi Șerpescu au fost singurii juniori participanți la categoria Men’s physique, de aceea rezultatele lor sunt cu atât mai prețioase. Sincer, m-am așteptat la aceste rezultate, dar m-am ferit să le spun acest lucru, tocmai pentru a-i ține în priză și pentru a se concentra sută la sută pe ceea ce au de făcut. Nu am vrut să se relaxeze nici măcar o secundă. Știam că se pot bate pentru titlul mondial amândoi și le-am spus doar în ultimul moment, când au urcat pe scenă, că am așteptări maxime de la ei. Și au dovedit asta, Alex cucerind titlul mondial, iar Sebi Șerpescu venind pe locul 2, la o diferență mică. A fost un moment istoric pentru sportul românesc. Mă bucur enorm pentru Alex, pentru că își încheie junioratul cu un titlu mondial la seniori, o performanță extraordinară. Sebi Șerpescu are deja trei titluri de campion mondial și campion mondial absolut, iar el mai are un an de juniorat”, a declarat antrenoarea emerită Felicia Purice Russ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *