Daniel Pancu salută calificarea tricolorilor mici la EURO și decizia lor de a conserva avantajul pe final

Fostul internațional Daniel Pancu, acum antrenorul celor de la Politehnica Iași, i-a felicitat pe tricolorii mici și pe fostul său coleg Adrian Mutu pentru calificarea la EURO 2021. Pancone a apreciat jocul echipei României și spune că tricolorii au meritat calificarea la turneul final.

”Ne bucurăm cu toții pentru această calificare, pentru că în condițiile în care se află fotbalul românesc orice calificare, la orice nivel, este o mare performanță. A fost un joc foarte bun al echipei noastre în prima repriză, meritam să intrăm în avantaj la pauză, apoi a fost o greșeală de arbitraj. Per total, o calificare meritată, am jucat cu echipa de pe primul loc, o echipă foarte bună care a intrat doar de două ori în careul nostru aseară”, a declarat Daniel Pancu.

Fostul internațional i-a lăudat pe tricolori și pe antrenori pentru modul cum au gestionat minutele din final, când jucătorii au pasat la trecerea timpului pentru a conserva avantajul de pe tabelă. ”Ultimele zece minute mi s-au părut absolut normale, absolut regulamentare. În astfel de situații jucătorii iau deciziile pe teren, chiar neținând cont de sfatul antrenorilor, care și aseară oricum au fost pentru conservarea rezultatului. Când este vorba de o calificare, nu ne mai uităm la aspectul jocului. Cu Danemarca, atunci când am ratat calificarea la EURO, am fost criticați că nu am tras de timp pe final și aseară ne-am trezit că îi criticăm pe jucători că de ce nu au mers să mai marcăm un gol. Nu, calificarea era foarte importantă, felicitări tuturor celor care au luat decizia de a conserva acest rezultat”, a completat Daniel Pancu.

Antrenorul Politehnicii a apreciat jocul lui Costache și s-a referit și la evoluția lui Ianis Hagi: ”(N.r. s-a simțit lipsa unui atacant precum Pușcaș?) Se va găsi un atacant și în generația asta, nu cred că atacantul central a fost problema. Și Costache a avut o evoluție bună, a marcat golul, și-a mai creat ocazii, a creat spații, a fost agresiv, a făcut pressing. Nu cred că a făcut un joc nereușit aseară sau că nu poate juca în acea poziție. Ianis Hagi? Nu a făcut un joc strălucit aseară, a greșit câteva pase destul de simple, în schimb a și creat faze, multe din ocaziile noastre au plecat de la el, nu neapărat ca și ultimă pasă, dar ca intermediară. A găsit întotdeauna soluții”.

Victoria cu Irlanda de Nord, vitală pentru viitorul fotbalului românesc

Daniel Pancu este de părere că victoria tricolorilor lui Mirel Rădoi la Belfast, cu Irlanda de Nord, este mai importantă decât pare, vitală chiar pentru viitorul fotbalului românesc. ”Urna a doua valorică devine foarte importantă pentru noi, în condițiile în care vrem să mai ajungem curând la un turneu final. Un meci pe care sunt convins că jucătorii îl vor trata foarte serios, pentru că e o miză foarte mare, poate mulți nu realizează importanța acestei victorii pentru a fi în urna a doua  Nu va fi ușor, pentru că suntem puțin ieșiți din ritm, am jucat doar un amical, iar ei au un tonus bun de competiție, sunt o echipă foarte bună pe teren propriu, o echipă cu un joc bine organizat, fizic. Sperăm să obținem victoria, care e vitală pentru viitorul fotbalului românesc, deși nu pare”, a punctat Daniel Pancu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *