OPINIE/ Daniel Nazare scrie despre revelațiile turului Ligii 1: Academica Clinceni și Chindia Târgoviște. Nu se schimbă antrenorul, apar rezultatele

Locul 5: Academica Clinceni. Locul 6: Chindia Târgoviște. Prima dintre echipe s-a menținut în primul eșalon sezonul trecut cu cel mai mic buget din tpate formațiile primului eșalon. A doua terminase pe ultimul loc, dar nu și-a dat afară antrenorul. Dimpotrivă, i-a dat credit.

Modelul de succes, o confirmă cele două grupări, este încrederea în staff-ul tehnic. Deși poate au scârțăit în trecut, poate că au fost meciuri proaste, li s-a dat încredere. Doi antrenori pentru care se bat acum și alte echipe: Ilie Poenaru și Emil Săndoi. Dar oare acele echipe, dacă i-ar lua, le-ar oferi aceeași seriozitate ca grupările de care aparțin acum? Grea întrebare.

Este ca și cum FC Argeș și Poli Iași ar miza, în ciuda rezultatelor slabe, încă un sezon și jumătate pe Augustin Eduard și pr Daniel Pancu. Ar fi ceva curajos, dar nu curajul este calitatea conducătorilor noștri. Formația din Trivale a avut 5 antrenori în 15 etape, vă dați seama că mai avem retur și play-out. Unde s-ar putea ajunge… cu mintea luminată a oficialilor argeșeni. Nici nu vreau să mă gândesc.

Curaj și răbdare, două atribute care cam lipsesc Ligii 1. Botoșaniul continuă încă să nu-l demită pe Marius Croitoru și cred că bine face. Un 0-6 acasă ar fi destituit orice tehnician la multe echipe prim-divizionare, dar UTA dă semne că are conducători cu minte la cap.

Sepsi este un alt exemplu de seriozitate, n-a contat eliminarea din Cupa României cu Turris, dar merge mai departe. Gruparea covăsneană a jucat finala competiției KO, iar acum a terminat locul 4 turul, incurcând în deplasare campioana de iarnă în ultima etapă.

Poate Sfintele Sărbători să aducă mai multe inteligență conducătorilor noștri. Din fotbal, că la politică am pulverizat de ceva vreme încrederea în ceva bun și de viitor.

Comments are closed.